کیک حلوایی  یک دسر خاص ، ویژه و مجلسی است که هم از حلوا  و هم کیک درست شده است. این دسر مجلسی برای پذیرایی از میهمان ها ، بخصوص در مراسم عزا بسیار مناسب است.


طرز تهیه حلوا



ابتدا مواد لازم برای تهیه کیک :

 تخم مرغ           3 عدد
 شکر          100 گرم
 ماست          150 گرم 
آرد                   150 گرم 
روغن مایع   100 گرم
وانیل            یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر    2 قاشق چایخوری 


در ادامه مواد لازم برای تهیه حلوا :

آرد سنگک          2 لیوان 
روغن مایع           یک لیوان 
آب جوش           یک لیوان
شکر                   یک و یک دوم لیوان 
زعفران و گلاب   نصفِ لیوان

 

طرز تهیه کیک ساده :

تخم مرغ ها را شکسته و در کاسه ای ریخته و سپس با همزن مخلوط کنید.بعد شکر و وانیل را به این مخلوط اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا مواد داخل کاسه کاملاً سفید و سبک شود.سپس روغن را داخل کاسه ریخته و هم بزنید و بعد از آن ماست را هم اضافه کنید.بعد از این کارها، آرد و بکینگ پودر را هم به مواد داخل کاسه اضافه کرده و دوباره هم بزنید.یک قالب کیک 30×20 سانتیمتری آورده و در داخل آن کاغذ  قرار دهید.سپس مواد را داخل این قالب کیک بریزید و به مدت نیم ساعت درون فِر و در دمای 180 درجه سانتیگراد که البته فِر را از قبل گرم کرده اید ، بپزید.بعد از نیم ساعت کاسه را از درون فِر بیرون آورده و پس از خنک شدن روی یک توری برگردانید و کاغذ را هم از آن جدا کنید.


تهیه حلوا



طرز تهیه حلوا:

ابتدا شکر، آب جوش و مخلوطی از آب ولرم ، زعفران و گلاب را در یک کاسۀ پیرکس ریخته و هم بزنید.سپس بدون قرار دادن درپوش روی کاسه آن را به مدت 5 دقیقه در مایکروویو با قدرت 100 درصد قرار دهید.در طول این مدت فقط یک بار مواد داخل کاسه را هم بزنید تا ذراتی از شکر که احتمالاً حل نشده اند ، کاملاً آب شوند.کاسه را از مایکروویو خارج کرده و سپس روی ظرف را کاملاً بپوشانید تا شیرۀ درون کاسه گرم بماند.در ظرف بزرگ دیگری ، آرد و روغن را کاملاً با هم مخلوط کنید.آرد و روغن مخلوط شده را به مدت 17 الی 18 دقیقه در مایکروویو با قدرت 100 درصد و بدون درپوش بگذارید.بعد از گذشت 5 دقیقه ، هر 1 الی 2 دقیقه یک بار در مایکروویو را باز کرده و مخلوط آرد و روغن را هم بزنید تا از وسط نسوزد.پس از پایان زمان 18 دقیقه ای ، مخلوط را از مایکروویو خارج کرده و بلافاصله شربت شیرۀ گرم را به مخلوط آرد و روغن داغ اضافه کنید و سریع هم بزنید تا خودش را بگیرد و کم کم از ظرف جدا شود.اگر پس از کامل همزدن ، باز هم حلوا شل بود می توانید دوباره کل مخلوط را به مدت کمی در مایکروویو قرار دهید ولی یادتان باشد که مواد داخل کاسه را دائماً هم بزنید تا بیش از اندازه سفت نشود.این حلوای آماده را که هنوز گرم است ، روی کیک بصورت یکنواخت پخش کنید.سپس با سلیقه و به ابعاد دلخواه بُرش بزنید.می توانید روی هر بُرش را به وسیله گلبرگ های تکه شده یا خمیر مارزیپان یا بادام پرک و پودر پسته به شکل زیبایی تزئین نمایید.



کیک حلوایی



چند نکته مهم :

اگر که بخواهید این حلوا را بدون کیک زیرین آن استفاده کنید و همچنین بخواهید به شکل سنتی روغن دار شود ، می توانید حلوا را در قابلمه ای ریخته و به روش اصطلاحاً سنتی آن را تاب دهید، به این معنی که حلوا را آنقدر به لبه های قابلمه بزنید تا اینکه روغن پس دهد .مزیّت تهیه حلوای مجلسی در مایکروویو  این است که احتیاج به هم زدن مداوم ندارد و به دلیل نداشتن زمان معیّنی برای تفت آرد و روغن ، هر تعداد دفعاتی که شما حلوا را درست کنید می توانید آن را به یک رنگ درآورید.بنا به سلیقه تان اگر که بخواهید حلوای مجلسی شما روشن و یا تیره باشد ، زمان تفت دادن آرد و روغن را می توانید کم و زیاد کنید.در حالتی هم که بخواهید ضخامت کیک ساده بیشتر باشد، باید مقدار مواد کیک ساده را هم بیشتر کنید.در ضمن به جای انداختن کاغذ در قالب کیک می توانید قالب را چرب و آردپاشی کنید.

 



ویرایش و نگارش : کاروک




طبقه بندی: تغذیه و سلامت،
برچسب ها: طرز تهیه حلوا، تهیه حلوا، کیک حلوایی، تهیه کیک، طرز تهیه کیک ساده، کیک ساده، حلوای مجلسی،

تاریخ ارسال : یکشنبه 28 بهمن 1397 | نویسنده مطلب : کاروک


  • paper | خرید بک لینک | میله