اینترنت اشیاء و گجت ها امروزه یکی از داغترین موضوعات در رابطه با آینده تکنولوژی و ادغام فناوری های دیجیتال با وسایل پوشیدنی است. به این گونه وسایل در اصطلاح – گجت های پوشیدنی – می گویند. لنزهای هوشمند گوگل ،عینکهای دوربیندار (عینک گوگل) و ساعتهایی که به تماسهای تلفنی شما هم پاسخ میدهند (ساعت اپل) از جمله محصولات تکنولوژیکی هستند که این روزها بسیار جلب توجه می کنند .
جادویی به اسم : اینترنت اشیاء و گجت ها
البته کارشناسان تکنولوژی و صنعت معتقدند که ما فعلاً فقط در سطوح اولیه این فن آوری های جدید پیش رفته ایم . پیش بینی می شود که در آینده نزدیک به کمک لوازم و وسایل الکترونیکی انعطافپذیر، درون لباسهایمان هم یک کامپیوتر شخصی تعبیه کنیم .
اما به هر حال بیشتراین گجتهای پوشیدنی وابسته به تلفنهای هوشمند ما هستند. نقطه اوج این تکنولوژی ها زمانی خواهد بود که امکان استفاده آزادنه و مستقل از آنها میسر شود. آقای مایک بل (Mike Bell)، رییس قسمت تجارت همراه شرکت «اینتل» میگوید : تا وقتی که لوازم هوشمند نتوانند به تنهایی و با اتکا به هوش درونی خودشان کار جذابی انجام دهند، بیش از حد پیچیده و شلوغ خواهند بود و نمیتوانند همه نیازهایمان را برآورده کنند.
این گونه ابزارها باید بتوانند مستقل باشند و تک ،تک کارهای مهم را به تنهایی انجام دهند تا توجه مردم را به خود جلب کنند. البته اگر، این لوازم بتوانند هنگام اتصال به تلفنهای هوشمند ما کارهای دیگری هم انجام دهند، که خیلی عالی میشود.
جادویی به اسم : اینترنت اشیاء و گجت ها
پدیده ای نوظهورمثل اینترنت اشیاء و گجت ها هم ، امروزه پابهپای گجتهای پوشیدنی در عرصه زندگی ما پیش میرود. در این تکنولوژی جدید ماشینها با هم حرف میزنند و انسانهای متصل به اینترنت و همیشه آنلاین ، بر آنها نظارت دارند .
ماشینها در این سیستم خودشان کارهایشان را تجزیه و تحلیل میکنند. بعد با توجه به نتیجهٔ پردازش ابردادههای ورودی خود، عکسالعمل های مناسب را در ارتباط با یکدیگر از خود نشان میدهند. بطور عجیبی یخچال، سطلآشغال و حتی پنجره کامپیوتری شده و از همه مهمتر، با هم و به صورت شبکه ای کار می کنند.
جادویی به اسم : اینترنت اشیاء و گجت ها
پدیده اینترنت اشیاء و گجت ها، همه لوازم خانگی را از یخچال گرفته تا توستر را ، به هم وصل میکند ،و بعد از آن ما میتوانیم آنها را به راحتی کنترل و تنظیم کنیم
یکی از مثالهای شناخته شده این تکنولوژی، ترموستاتی به نام «Nest » است. این ترموستات که متصل به وایفای گوشی شما است، اجازه میدهد که از راه دور و به کمک تلفن همراه خود، دمای اتاق و منزلتان را تنظیم کنید. و حتی میتواند الگوهای رفتاری فرد را یاد گرفته و بر مبنای آن برنامههای تنظیم دما طراحی و اجرا کند .
شرکت گوگل در سال ۲۰۱۴، امتیاز بهره برداری از ترموستات Nest را به قیمت۳٫۲ میلیارد دلار از سازندگانش خریداری کرد. شرکت سامسونگ هم اخیراً ، سنسورها و کیتهای هوشمند خانگی مختلفی را ارائه میدهد. آنها میتوانند، خدماتی مثل کنترل ورود و خروج افراد به خانه و قطع آب ساختمان در صورت نشت آب را به راحتی برای ما انجام دهند .
پیش بینی می شود ،اینترنت اشیاء و گجت ها با میلیاردها سنسور، سیستمهای هوشمند و اپلیکیشن در آینده تکنولوژی بشر ، بازاری را به راه خواهد انداخت که تا آن روز نمونهاش را کسی ندیده باشد.
گردآوری، ویرایش و نگارش : کاروک