کیک حلوایی یک دسر خاص، ویژه و مجلسی است که هم از حلوا و هم کیک درست شده است. این دسر مجلسی برای پذیرایی از میهمان ها ، بخصوص در مراسم عزا بسیار مناسب است.
ابتدا مواد لازم برای تهیه کیک
تخم مرغ ۳ عدد
شکر ۱۰۰ گرم
ماست ۱۵۰ گرم
آرد ۱۵۰ گرم
روغن مایع ۱۰۰ گرم
وانیل یک چهارم قاشق چایخوری
بکینگ پودر ۲ قاشق چایخوری
در ادامه مواد لازم برای تهیه حلوا
آرد سنگک ۲ لیوان
روغن مایع یک لیوان
آب جوش یک لیوان
شکر یک و یک دوم لیوان
زعفران و گلاب نصفِ لیوان
طرز تهیه کیک ساده
تخم مرغ ها را بشکنید و در کاسه ای بریزید و سپس با همزن مخلوط کنید. بعد شکر و وانیل را به این مخلوط اضافه کرده و دوباره هم بزنید تا مواد داخل کاسه کاملاً سفید و سبک شود. سپس روغن را داخل کاسه بریزید و هم بزنید و بعد از آن ماست را هم اضافه کنید. بعد از این کارها، آرد و بکینگ پودر را هم به مواد داخل کاسه اضافه کرده و دوباره هم بزنید.
یک قالب کیک ۳۰×۲۰ سانتیمتری بیاورید و در داخل آن کاغذ قرار دهید. سپس مواد را داخل این قالب کیک بریزید و به مدت نیم ساعت درون فِر و در دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد بپزید. البته فراموش نکنید فِر را از قبل گرم کنید. بعد از نیم ساعت کاسه را از درون فِر بیرون بیاورید و پس از خنک شدن روی یک توری برگردانید و کاغذ را هم از آن جدا کنید.
طرز تهیه حلوا برای کیک ساده
ابتدا شکر، آب جوش و مخلوطی از آب ولرم، زعفران و گلاب را در یک کاسۀ پیرکس بریزید و هم بزنید. سپس بدون قرار دادن درپوش روی کاسه آن را به مدت ۵ دقیقه در مایکروویو با قدرت ۱۰۰ درصد قرار دهید. در طول این مدت فقط یک بار مواد داخل کاسه را هم بزنید تا ذراتی از شکر که احتمالاً حل نشده اند، کاملاً آب شوند.
کاسه را از مایکروویو خارج کرده و سپس روی ظرف را کاملاً بپوشانید تا شیرۀ درون کاسه گرم بماند. در ظرف بزرگ دیگری، آرد و روغن را کاملاً با هم مخلوط کنید. مخلوط آرد و روغن را به مدت ۱۷ الی ۱۸ دقیقه در مایکروویو با قدرت ۱۰۰ درصد و بدون درپوش بگذارید.
بعد از گذشت ۵ دقیقه، هر ۱ الی ۲ دقیقه یک بار در مایکروویو را باز کرده و مخلوط آرد و روغن را هم بزنید تا از وسط نسوزد. پس از پایان زمان ۱۸ دقیقه ای، مخلوط را از مایکروویو خارج کرده و بلافاصله شربت شیرۀ گرم را به مخلوط آرد و روغن داغ اضافه کنید و سریع هم بزنید تا خودش را بگیرد و کم کم از ظرف جدا شود.
اگر پس از کامل همزدن، باز هم حلوا شل بود می توانید دوباره کل مخلوط را به مدت کمی در مایکروویو قرار دهید ولی یادتان باشد که مواد داخل کاسه را دائماً هم بزنید تا بیش از اندازه سفت نشود. این حلوای آماده را که هنوز گرم است، روی کیک بصورت یکنواخت پخش کنید. سپس با سلیقه و به ابعاد دلخواه بُرش بزنید. می توانید روی هر بُرش را به وسیله گلبرگ های تکه شده یا خمیر مارزیپان یا بادام پرک و پودر پسته به شکل زیبایی تزئین نمایید.
چند نکته مهم طرز تهیه حلوا کیکی
اگر که بخواهید این حلوا را بدون کیک زیرین آن استفاده کنید و همچنین بخواهید به شکل سنتی روغن دار شود، می توانید حلوا را در قابلمه ای بریزید و به روش اصطلاحاً سنتی آن را تاب دهید، به این معنی که حلوا را آنقدر به لبه های قابلمه بزنید تا اینکه روغن پس دهد.
مزیّت تهیه حلوای مجلسی در مایکروویو این است که احتیاج به هم زدن مداوم ندارد و به دلیل نداشتن زمان معیّنی برای تفت آرد و روغن، هر تعداد دفعاتی که شما حلوا را درست کنید می توانید آن را به یک رنگ درآورید. بنا به سلیقه تان اگر که بخواهید حلوای مجلسی شما روشن و یا تیره باشد، زمان تفت دادن آرد و روغن را می توانید کم و زیاد کنید.
در حالتی هم که بخواهید ضخامت کیک ساده بیشتر باشد، باید مقدار مواد کیک ساده را هم بیشتر کنید. در ضمن به جای انداختن کاغذ در قالب کیک می توانید قالب را چرب و آردپاشی کنید.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک