دو روش تهیه مربای زردآلو
خیلی از مردم فکر می کنند ، مرباها از جمله خوراکی هایی هستند که قدمتی هزاران ساله دارند . اما حقیقت این است که تهیه مربا از زمانی شروع شد که ماده ای بنام شکر توسط انسان از ساقه های گیاهی به نام نیشکر استحصال و فراوری شد . زیرا شکر یکی از اصلی ترین مواد تشکیل دهنده انواع مرباها است . اما مهمترین فلسفه ظهور و بروز مرباها را می توان در این مسئله دید که ، انسان در قرون اخیر اراده کرد تا بتواند از انواع میوه ها و خواص آنها در غیر فصل آن میوه ها استفاده کند .
البته در پس پرده این خواست مترقی بشر مدرن ، هدف دیگری نیز وجود دارد که شاید نسبت به هدف اولیه پر رنگ تر باشد ، و آن ایجاد تنوع در رژیم غذایی و داشتن سفره ای رنگین تر است . به هر حال هر چند که مرباها هرگز همه خاصیت و ارزش غذایی میوه های اصلی را ندارند اما از انصاف نگذریم ، امروزه این ماده غذایی طرفداران بسیار زیادی دارد . در میان همه انواع مرباها ، مربای زردآلو یکی از پر متقاضی ترین انواع مربا است که در ادامه دو روش ساده برای تهیه آن معرفی می کنیم .
روش اول
مواد لازم برای شروع
زردآلوی تقریباً سفت ۱ کیلو
شکر ۹۰۰ گرم
گلاب با کمی پودر هل نصف استکان
آب زعفرانی غلیظ یک قاشق غذاخوری
مقداری آب یعنی یک لیوان بزرگ
آب لیموی اورگانیک یک قاشق سوپ خوری
مغز هسته خلالی شده زردآلو به مقدار لازم ( اختیاری )

حالا طرز تهیه مربای زردآلو
برای تهیه یک مربای زردآلوی خوشمزه ابتدا باید شکر و آب را در ظرفی فلزی با هم مخلوط کرده سپس روی حرارت بگذاریم تا شکر کاملاً در آب حل شود . زمانی که محلول آب و شکر به جوش آمد زردآلوها را داخل آن می ریزیم و حرارت را هم کم می کنیم . البته می توان برای تنوع بیشتر مغزهای زردآلو را هم پوست گرفته و خلال کنیم ، سپس به همراه زردآلوها داخل ظرف بریزیم تا حدود ۲۰ دقیقه با هم بجوشند . توجه کنید که محتویات ظرف را زیاد ، هم نزنید چون له می شوند .حالا گلاب و آب زعفران را هم اضافه می کنیم و ۵ دقیقه دیگر می جوشانیم ، در آخر هم آبلیمو را داخل ظرف می ریزیم و شعله را خاموش کنید . بعد از خنک شدن مربا آماده استفاده است .
روش دوم
ابتدا مواد لازم برای شروع