این روزها گوشیهای همراه ما تبدیل به مکانی برای نگهداری همه اطلاعات حساس و شخصی زندگی فردی شده است. با این وصف، آیا نباید با کمک آنتی ویروس یا هر روش دیگری، به امنیت گوشی همراهمان توجه ویژهای کنیم؟!. گوشیهای همراه، به معنای واقعی کلمه به یار همیشگی مردم در سراسر جهان تبدیل شدهاند، آنچنان که بدون آنها زندگی غیر ممکن به نظر میرسد.
اغلب ما امروزه عادت کردهایم که همه اطلاعات شخصی خود را، اعم از؛ نوشتهها، عکسها، ویدیوها، ایمیلها، اطلاعات حسابهای بانکی و حتی عقاید باطنی خود را در موبایل خود ذخیره کنیم. پس امنیت گوشی همراه و حفاظت از اطلاعات درون آن در مقابل سارقان اطلاعات و حملات هکری بسیار اهمیت دارد. بنابراین همه ما باید به دنبال این باشیم که امنیت گوشی همراه خود را به بالاترین درجه برسانیم. البته در این راستا هم شرکتهای نرم افزاری بزرگی سعی میکنند که به این نیاز مردم پاسخی درخور دهند.
امنیت موبایل با آنتی ویروس ها و آپدیتهای به موقع
خوب حالا باید پرسید که یک گوشی با امنیت بالا، چه ویژگیهایی دارد؟
۱. امکان بروزرسانیهای امنیتی
به یاد داشته باشید که همیشه هکرها از روشهای جدید و بروز برای دسترسی به اطلاعات درون گوشی شما استفاده میکنند. مهمترین این روشها، سوء استفاده از حفرههای امنیتی نرم افزارهای نصبی روی گوشیها است. به خاطر همین مسئله، گوگل و بسیاری دیگر از شرکتهای نرم افزاری، به سرعت به وسیله متخصصان و کارشناسان زیادی که در اختیار دارند سعی میکنند این حفرههای امنیتی را پیدا و رفع کنند. سپس فوراً آپدیتهای امنیتی برای اندروید و سایر سیستم عاملها را عرضه کنند.
در ادامه نیز تولید کنندگان تلفنهای همراه هوشمند این آپدیتها را همراه محصولات خود به بازار ارائه میدهند. البته همه این بروزرسانیهای امنیتی به شکل یکسان برای همه تلفنهای همراه ارائه نمیشود. یعنی هر برندی، گوشیهای خود را با محدودیتهای مختلفی تحت پوشش این آپدیتها قرار میدهد. که این محدودیتها عمدتاً بستگی به مدل و ورژن آن گوشی دارد. هر چه مدل گوشیها بالاتر باشد، آپدیتهای امنیتی بیشتر و با سرعت و کیفیت بهتری دریافت میکنند.
امنیت موبایل با آنتی ویروس ها و آپدیتهای به موقع
۲. دارای آنتی ویروسها و نرم افزارهای امنیتی استاندارد باشد
در حال حاضر متأسفانه شاهد این هستیم که حملات هکرها هر روز بیشتر و بیشتر میشود. و شمار بدافزارها و ویروسها نیز روز به روز در حال افزایش است. برای پیشگیری از این تهدیدات لازم است که یک آنتی ویروس قوی در گوشی خود نصب کنیم. میتوانیم از مجموعه نرم افزارهای “mobile security”، یکی را متناسب با گوشی خود نصب کنیم تا امنیت تلفن همراه خود را افزایش دهیم.
امنیت موبایل با آنتی ویروس ها و آپدیتهای به موقع
۳. پلتفرمهای امنیتی موبایل
معمولاً شرکتهای تولید کننده تلفنهای هوشمند همراه، سعی دارند که با گسترش پلتفرمهای امنیتی، امنیت اطلاعات گوشی مشتریان خود را تا حد بالایی افزایش دهند. کارکرد پلتفرمهای امنیتی این است که با ذخیره کردن اطلاعات شخصی و مهم شما در یک محیط مجازی ایزوله، باعث میشوند که حتی اگر گوشی شما مورد سرقت قرار گرفت، سارقان به هیچ عنوان قادر نباشند به اسرار و اطلاعات شما در گوشی دست یابند.
به جرأت میتوان گفت یکی از بهترین پلتفرمهای امنیتی گوشی همراه، “samsung knox” است. این پلتفرم برای سیستم عامل اندروید طراحی شده و البته به صورت پیش فرض در گوشیهای مدل samsung نصب شده است. با این پلتفرم میتوانید در صورت گم شدن گوشی آن را پیدا کنید، همچنین میتوانید در صورت سرقت گوشی، کل اطلاعات آن را قفل و یا پاک کنید. یکی دیگر از این پلتفرمها که شرکت سامسونگ ارائه داده، اپلیکیشن secure folder است، که در ادامه پلتفرم knox توسعه پیدا کرده.
امنیت موبایل با آنتی ویروس ها و آپدیتهای به موقع
۴. سیستمهای امنیتی قفل گذاری (بیومتریک و غیر بیومتریک)
در تلفنهای همراه جدید، یک سری سیستمهای قفل گذاری اطلاعات قرار داده شده تا هیچ کس غیر از صاحب اصلی گوشی قادر نباشد به اطلاعات شخصی درون گوشی دسترسی پیدا کند. در سالهای گذشته، اغلب گوشیها صرفاً دارای سیستمهای قفلگذاری غیر بیومتریک بودند، مانند: رمز عبور یا پسورد. اما چون هک کردن و دور زدن این گونه سیستمها نسبتاً آسان بود، شرکتهای نرم افزاری شروع به طراحی سیستمهای بیومتریک کردند.
امنیت موبایل با آنتی ویروس ها و آپدیتهای به موقع
سیستم های بیومتریک خود به سه نوع تقسیم میشوند
۱- اسکنر عنبیه چشم
۲- سنسور اثر انگشت
۳- اسکنر تشخیص چهره
از این میان، سنسور اثر انگشت قدمت بیشتری دارد، پس از آن اسکنر تشخیص چهره و در نهایت اسکنر عنبیه به بازار عرضه شد.
گردآوری، ویرایش و نگارش : کاروک