ژلیش ناخن و استفادههای آن\\. امروزه آرایش کردن به یکی از محبوبترین کارها نزد خانمها تبدیل شده. البته تحقیقات بسیاری هم نشان میدهد که آرایش کردن اعتماد به نفس بانوان را تا حد زیادی افزایش میدهد. علاوه بر این، تقریباً همه خانمها آراستگی را عامل بسیار مهمی برای کاهش نگاههای منفی دیگران نسبت به نواقص ظاهری خود میدانند.
همچنین آرایش میتواند احساس تازگی و سرزندگی را نیز افزایش دهد. و سر منشأ تغییرات مثبتی باشد که حال و هوای افراد را بهتر میکند. در میان طیف گستردهای از خدمات آرایشی، ژلیش ناخن این روزها محبوبیت قابل توجهی کسب کرده است.
ژلیش ناخن چیست، و چرا استفاده میشود!
ژلیش ناخن چیست؟
تکنیک ژلیش ناخن در حقیقت یک روش کارآمد برای افزایش ماندگاری و ثبات لاک بر روی ناخنها است. زیرا یکی از رایج ترین مشکلات آرایشی در میان بانوان، به ویژه خانمهای خانه دار، لَب پَر شدن لاک ناخنها به مرور زمان و در ضمنِ کارهای روزانه است. ژلیش ناخن را میتوان راه حل بسیار پُر طرفداری محسوب کرد که به خانمها کمک میکند تا رنگ لاکهای خود را با کیفیت و آرایشی مناسب در مدت زمانی طولانی حفظ کنند.
اصولاً لاکهای ژلیش، پایداری و دوام بسیار طولانیتری نسبت به لاکهای معمولی دارند و بسیار مقاومتر نیز هستند. معمولاً دوام لاکهای ژلیش یک ماه و شاید هم بیشتر است. به همین خاطر، اگر شما مثلاً در یک ماه چند جشن یا عقد یا عروسی پیش رو داشته باشید میتوانید از روش لاک ژلیش برای ناخنهای خود استفاده کنید.
مراحل مختلف انجام ژلیش ناخن
مرحله یک: ابتدا ناخنها به اصطلاح باید مانیکور شوند. یعنی ظاهر ناخن شما متناسب با سلیقه خودتان به اشکال گِرد، مربعی، کوتاه و یا بلند سوهان کشیده میشود. همچنین پوستهای اطراف ناخنها باید مرتب و کمی به عقب رانده شوند تا در آخر کار، لاک، جلوه زیباتری داشته باشد.
مرحله دوم: در این مرحله برای افزایش ماندگاری و استحکام لاک روی ناخن، به کمک یک سوهان مخصوص خراشهایی نازک روی سطح ناخن ایجاد میشود. به این ترتیب لاک، بهتر به سطح ناخن میچسبد و همچنین ظاهر ناخن بیاندازه ضخیم به نظر نمیرسد.
نکته: حتماً به یاد داشته باشید که پس از این دو مرحله دستهای خود را نشویید، در غیر این صورت بعدها سبب جدا شدن زود هنگام لاک ژلیش از ناخن شما میشود.
مرحله سوم: حال زمان لاک بازی است. بهتر است برای پُر رنگتر و زیباتر به نظر رسیدن لاک روی ناخنهای خود، دو لایه لاک روی ناخن زده شود. البته بعد از زدن لایه اول، لازم است که انگشتان خویش را داخل دستگاه کوچک خشک کننده و مخصوصی که با اشعه UV یا نور اِل ای دی (LED) کار میکند، بگذارید و چند ثانیه صبر کنید. بعد از خشک شدن لایه نخست، لایه دوم را زده و دوباره مثل لایه اول در دستگاه UV خشک شود.
تفاوت ژلیش با لاک معمولی
مهمترین تفاوت لاک ژلیش با لاک معمولی در نحوه خشک شدن آن است. زیرا لاک ژلیش مثل لاک معمولی در معرض هوا خشک نمیشود. این لاک فقط پس از قرارگیری زیر نور دستگاه مخصوص، به طرز مؤثری خشک میشود و به حالت جامد در میآید. به این ترتیب که در طول زمان مشخصی ناخنهای خود را ریز نور لامپ دستگاه LED یا UV بگذارید تا لاک سفت شود.
ژلیش ناخن چیست، و چرا استفاده میشود!
فرق ژلیش با کاشت ناخن!
معمولا خانمهای بسیاری، ژلیش ناخن را با کاشت ناخن اشتباه میگیرند. در ادامه به بیان چهار تفاوت عمده میان این دو روش زیباسازی ناخنها میپردازیم.
۱. در کاشت ناخن از نوعی پودرهای شیمیایی استفاده میشود که سبب بلندتر و ضخیمتر شدن ناخنها میشوند. در حالی که ژلیش همان لاک معمولی است که فقط با نوعی ماده ژل مانند، استحکام بیشتری دارد و مستقیماً روی ناخن طبیعی روکش میشود.
۲. در ژلیش ناخن بر خلاف کاشت، معمولاً از نور لامپهای ال ای دی مخصوص یا اشعه ماوراء بنفش برای خشک کردن لاک ناخن استفاده میشود.
۳. هزینههای این دو روش زیباسازی ناخن در سالنهای آرایشی متفاوت است. میتوان گفت کاشت ناخن گرانتر است و حدود دو برابر ژلیش هزینه دارد.
۴. نکته بسیار مهم دیگر اینکه، عوارض منفی و بلند مدت کاشت ناخن روی سلامت ناخن و سرانگشتان به مراتب بیشتر از ژلیش کردن ناخن میباشد.
آیا عوارض ژلیش ناخن را میدانید!
ژلیش ناخن از ماندگاری بسیار بالاتری نسبت به لاک معمولی برخوردار است. لذا این روش از طرف جامعه آرایشگران به افرادی توصیه میشود که تمایل دارند رنگ لاک انگشتان خود را برای مدت زمان طولانیتر از ده روز حفظ کنند. خوب حالا در چنین شرایطی استفاده از این مواد شیمیایی بر روی ناخنها میتواند عوارض جانبی خاص خود را در بر داشته باشد.
ژلیش ناخن چیست، و چرا استفاده میشود!
به عبارتی دیگر قرارگیری دو یا سه لایه رنگ تولیدی از مواد شیمیایی بر روی سطح ناخنها، آن هم به مدت دو یا چندین هفته، حتماً میتواند فرایند اکسیژنرسانی به سطح پوست و ناخنها را با اختلال جدی مواجه کند. به همین خاطر ژلیش ناخن به افرادی با پوست حساس و ناخن ضعیف به هیچ وجه توصیه نمیشود. زیرا تجربه نشانگر آن است که ممکن است این افراد درگیر عوارضی جبران ناپذیر، ناشی از ژلیش ناخن شوند.
مشکل دیگر لکههای پوستی است. توصیه میشود که فواصل زمانی بین دفعات ژلیش را افزایش دهید. چون استفاده مداوم از دستگاههای پرتوافکنی که اشعههایی مانند UV و LED را از خود ساتع میکنند، میتواند امکان بروز لکههای پوستی را به شدت افزایش دهد. همچنین با در نظر گرفتن فاصله زمانی مناسب میان ژلیشهای مختلف شما میتوانید به حفظ رطوبت و اکسیژنرسانی بهتر به ریشههای ناخن خود کمک بسیاری کنید.
گردآوری، ویرایش و نگارش : کاروک