در دنیای زیبایی، میکرونیدلینگ که به آن Collagen Induction Therapy نیز گفته میشود، نوعی روش درمانی و اصلاحی برای بهبود سلامت پوست است. این کار توسط قلمی که در سر آن غلطکی با تعداد بسیاری سوزن ریز وجود دارد، انجام میشود. به این صورت که غلطک روی سطح پوست حرکت داده میشود. این عمل باعث ایجاد صدها سوراخ نازک روی سطح خارجی پوست میشود.
میکرونیدلینگ چیست؟ مزایا و عوارض آن کدامند؟
شاید این طور به نظر برسد که میکرونیدلینگ یکی از جدیدترن تکنولوژیهای حال حاظر در زمینه زیبایی و ترمیم پوست بدن و بخصوص صورت باشد. ولی هرگز این طور نیست. این روش ترمیمی پوست، بیش از ۵۰ سال سابقه مستند دارد. البته که طرفداران میکرونیدلینگ نیز معتقد هستند این روش میتواند اکثر مشکلات پوستی مثل: انواع چین و چروکها، جای جوشها و حتی جای زخمهای قشر خارجی پوست را هم به خوبی درمان کند.
میکرونیدلینگ برای دو مزیّت اصلی آن انجام میشود
۱– با انجام سوراخهای میکرونی بر روی پوست مورد نظر، شرایطی ایجاد میشود تا سِرُمهای ترمیمی مخصوص، بتوانند به خوبی جذب قشای داخلی پوست شوند. به این ترتیب نتایج بهتری را در جهت ترمیم و بازسازی پوست مشاهده خواهیم کرد.
۲– خود سوراخهای کوچکی که ایجاد میشوند، باعث میشود پوست تحریک شود و با تولید کُلاژن طبیعی و اِلاستین، شروع به بازسازی و نوسازی خود نماید. در نتیجه، این فرآیند در بلند مدت باعث بهبود چین و چروکها، رفع خط و خشهای ریز پوست، بهبود جای جوشها، سفت و جوان شدن پوست و حتی ترمیم جای زخمهای قدیمی میشود.
میکرونیدلینگ چیست؟ مزایا و عوارض آن کدامند؟
این روند چگونه انجام می شود؟
۱. برای شروع، اول پزشک متخصص، از نوعی کرم بیحسی بر روی صورت بیمار استفاده میکند.
۲. در مرحله بعد، پزشک بهوسیله گاز استریل صورت را پاک میکند و پوست را با مایع سِرُم ترمیمی مخصوص یا مِزو (مزو، نوعی ژل حاوی مواد بازسازی کننده و تغذیه کننده پوست، مثل: هیالورونیک اسید، ویتامین و پپتیدها میباشد) آغشته میکند.
۳. پزشک معالج، سپس به آرامی با کمک ابزار قلم درماپن (غلطک سوزندار) شروع به ایجاد حفرههای بسیار ریز در همه جای صورت میکند.
۴. کل این فرآیند حدود ۲۰ تا ۳۰ دقیقه بیشتر طول نمیکشد. در نگاه اول و برای اولین بار شاید کمی ترسناک به نظر برسد. ولی اصلاً جای نگرانی نیست و نباید استرس داشته باشید. اگر پزشک ماهر، و ابزار و وسایل کاملاً تمیز و استریل باشند، جای هیچ اضطرابی نیست.
۵. بعد از چند روز مشاهده میشود که پوست آرام آرام شروع به بهبود میکند. در حقیقت با شروع بازسازی و تولید کُلاژن، به تدریج، پوست روشتر میشود و نتیجه کار قابل رؤیت است.
۶. نکته مهم این است که برای رسیدن به نتیجه مطلوبتر و مؤثرتر، شما باید بیشتر از یک جلسه درمانی را در برنامه خود قرار دهید. و این به نظر پزشک معالج شما بستگی دارد، که در چه فواصل زمانی دیگر، دوباره برای درمان مراجعه کنید.
میکرونیدلینگ چیست؟ مزایا و عوارض آن کدامند؟
آیا روش درمانی میکرونیدلینگ عوارضی هم میتواند داشته باشد!
عفونت
احیاناً اگر بر روی پوست صورت، جوش یا آکنه دارید، بهتر است صبر کنید تا کاملاً بهبود یابد. بعد از آن اقدام به میکرونیدلینگ پوستتان کنید. اگر این کار را نکنید، به احتمال زیاد، این روش درمانی خود، باعث ایجاد عفونت روی نواحی مختلف پوست شود.
حساسیتها و واکنشهای پوستی
کارشناسان خبره معتقدند نباید این روش ترمیمی را برای پوستی که التهاب دارد به کار برد. چون با تحریک پوست بهوسیله سوزنهای قلم درماپن، التهاب پوستی بسیار افزایش مییابد.
میکرونیدلینگ چیست؟ مزایا و عوارض آن کدامند؟
چه اشخاصی نباید روش میکرونیدلینگ را روی پوست خود انجام دهند؟
۱. کسانی که دارای کلوئید (گوشت اضافه) روی پوستشان هستند.
2. کسانی که به حساسیتهای پوستی ابتلا دارند.
3. افرادی که به بیماری هموفیلی (خون تَراوی) مبتلا هستند (یعنی در صورت خونریزی، خونشان بند نمیآید).
4. افرادی که به دیابت ( مرض قند خون) مبتلا هستند.
5. کسانی که مبتلا به عفونتهای پوستی هستند.
6. کسانی که از داروهای ضد اِنعقاد خون استفاده میکنند.
7. افرادی که ترکیبات حاوی ویتامین A مصرف میکنند.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک