آیا شما هم نمیدانید چجوری یک کیک ساده در خانه درست کنید!. خوب وقتش رسیده امروز این دستور تهیه کیک ساده خانگی را امتحان کنید. مخصوصاً اگر به دنبال یک دستور پخت کیک ساده و البته خوشمزه برای مبتدیان و تازهکارها هستید. دیگه از این بهتر چی میشه؟. این کیک خونگی را میتوانید حتی روی اجاق گاز منزل و داخل یک قابلمه گود و دردار هم درست کنید. ولی اگر پخت آن در فِر باشد، که خیلی بهتر است.
خیلی از مردم بر این باور هستند که تهیه کیک در خانه دشوار است. اما این طرز فکر درست نیست. فقط کافی است کمی به خودتان تکان دهید و شروع کنید. همه ما میدانیم یک کیک خانگی قطعاً خوشمزهتر از نوع فروشگاهی آن است. بهترین قسمت ماجرا این است که میتوانیم کیک را به دلخواه خود و با استفاده از تنقلات و میوههای مورد علاقهمان و یا حتی با میوههای خشک تزیین کنیم.
اگر مقدار مواد اولیه را درست حساب و استفاده کنیم، آن وقت است که کیک ما حالت اسفنجی به خود میگیرد و حسابی پف میکند و خوشمزه میشود. نکتهای که کیفیت این کیک را به کمال میرساند، روش درست و فنی مخلوط کردن مواد اولیه مرطوب و خشک آن است. این قضیه ممکن است از نظر شما چیز کوچکی به نظر بیاید.
اما ترکیب و افزودن یکبارۀ مواد اولیه خشک و تر با هم، معمولاً منجر به ایجاد تودههای ریز در فرایند پخت کیک میشود. این تودههای ناهمگون و چِگال، روی بافت و ظاهر کیک تأثیر منفی دارند. ترفند حل این چالش این است که مواد را به تدریج به هم اضافه کنیم و هر بار هم کمی آنها را با هم مخلوط کنیم.
مواد اولیه برای تهیه کیک ساده و خانگی (برای ۶ نفر)
آرد معمولی همه منظوره ۳ پیمانه
تخم مرغ درشت ۴ عدد
جوش شیرین ۲ قاشق چایخوری
اِسانس وانیل ۲ قاشق چایخوری
پودر قند یک و نیم پیمانه
روغن زیتون مرغوب نیم فنجان
شیر ۱ فنجان
خامه آماده و فرم گرفته به مقدار لازم و اختیاری
حالا طرز تهیه این کیک خوشمزۀ ساده
مرحله ۱: قاطی کردن روغن و پودر قند، و سپس مخلوط کردن آن با تخم مرغ همزده
درست کردن یک کیک تُرد و اسفنجی خانگی هرگز به این راحتی نبوده است. شما باید اول پودر قند و روغن زیتون را خوب با هم مخلوط کنید. بعد با همزن یا یک چنگال درست و حسابی آنها را هم بزنید تا سبک و پفدار شود. پس از آماده شدن، حالا تخم مرغهای زدهشدۀ خود را به مخلوط اضافه کنید و دوباره خوب هم بزنید. آنقدر هم بزنید تا مخلوط شما سفید مایل به کرمی بشود.
مرحله ۲: اضافه کردن آرد و جوش شیرین به مخلوط سفید مایل به کرمی
آردتان را به همراه جوش شیرین اَلَک کنید. این روش برای توزیع بهتر و یکنواخت جوش شیرین درون آرد انجام میشود. آرد و جوش شیرین الک شده را به تدریج به مخلوط اضافه کنید. اگر خواستید، کمی شیر هم اضافه کنید تا خمیرتان نرم و پفکیتر شود. در ادامه اِسانس وانیل را هم اضافه و خوب همه را هم بزنید. اسانس وانیل برای از بین بردنبوی تخم مرغ و نیز خوش طعم کردن کیک شما بسیار مهم است.
مرحله ۳: با آرامش کیک را برای پخت آماده کنید
حالا وقت آن است یک قالب مناسب برای پخت کیک انتخاب کنید. بهتر است داخل قالب را با مقداری روغن زیتون یا اسپری پخت و پز چرب کنید. سپس کمی آرد مایدا یا معمولی درون ظرف قالب بپاشید تا در زمان پخت از چسبیدنکیک به سطح قالب جلوگیری شود. البته میتوانید سطح داخلی قالبتان را با کاغذ کرهای هم بپوشانید. با این ترفندها، وقتی کیک پختهشد به راحتی از ظرف قالب خارج میشود.
در ادامه مایۀ کیک آماده را در قالب بریزید و آن را درون فر یا روی اجاق قرار دهید. ابتدا شعله را برای ۲ دقیقه زیاد کنید، بعد پخت را با شعله کم و به مدت ۳۵ الی۴۰ دقیقه ادامه دهید. اگر از فِر برقی استفاده میکنید، آن را روی دمای ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم و به مدت ۳۰ الی ۳۵ دقیقه درون فِر بگذارید.
مرحله ۴: طرز تهیه خامۀ فرمی برای تزیین
شما برای تهیه خامه کیک در منزل، فقط به یک کاسه، مقداری خامه، پودر قند، عُصاره وانیل و یک همزن برقی احتیاج دارید. حالا خامه را به همراه پودر قند و عصاره وانیل در داخل کاسه بریزید. سپس همه آنها را با سرعت متوسط همزن مخلوط کنید. در اینجا باید مراقب باشید که نباید زیادهروی کنید. اگر خامهشما دانهدار و کشکمانند از آب در آمد، نشان دهندهاین موضوع است که خامهرا زیاد هم زدهاید. خامه نرم و با فرم مناسب معمولاً در چند دقیقه، مثلاً ۲ الی ۳ دقیقه، آمادهمیشود.
مرحله ۵: چک پخته شدن کیک و سرو آن
یک چاقو را با قساوت داخل کیک فرو کنید و اگر تر و تمیز بیرونآمد میتوان گفت کیک آمادهاست. ظرف کیک را از روی اجاق گاز یا درون فر بردارید و بگذارید روی یک تور سیمی تا خنک شود. فرآیند خنک شدن به خاطر این است که کیک در حین جدا شدن از قالب خراب نشود و خوب و تمیز بیرون بیاید.
بعد از خنک شدن، قالب کیک را برعکس کنید تا چشمتان به دیدن جمال این کیک خانگی روشن شود. البته میتوانید از کاغذ کرهای برای بلند کردن کیکتان استفاده کنید، اما باید کمی حرفهای باشید و آن را سریع بالا بکشید. ولی بهتر است ریسک نکنید و قالب را با خیال راحت زیر و رو کنید تا کیک سالمتری داشته باشید.
حالا کمی خامۀ فرم گرفتهبردارید و روی کیک را به طور یکنواخت با آن بپوشانید. سپس خامههای اضافی را با دقت بتراشید. پس از این کارها، میتوانید از گیلاس، آلبالو یا توت فرنگی برای تزیین کیک خود استفاده کنید. و این حواشی کاملاً به انتخاب شما بستگی دارد. کیک حالا آمادهو در انتظار میل شدناست.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک