تهیه مربای زردآلو؛ آن هم از نوع خوشمزه\\.خیلی از مردم فکر میکنند، مرباها از جمله خوراکیهایی هستند که قدمتی هزاران ساله دارند. اما حقیقت این است که تهیه مربا از زمانی شروع شد که مادهای به نام شکر توسط انسان از ساقههای گیاهی به نام نیشکر استحصال و فرآوری شد. زیرا شکر یکی از اصلیترین مواد تشکیل دهنده انواع مرباها است. اما مهمترین فلسفه ظهور و بروز مرباها را میتوان در این مسئله دید که، انسان در قرون اخیر اراده کرد تا بتواند از انواع میوهها و خواص آنها در غیر فصل آن میوهها استفاده کند.
البته در پس پرده این خواست مترقی بشر مدرن، هدف دیگری نیز وجود دارد که شاید نسبت به هدف اولیه پر رنگتر باشد، و آن ایجاد تنوع در رژیم غذایی و داشتن سفرهای رنگینتر است. به هر حال هر چند که مرباها هرگز همه خاصیت و ارزش غذایی میوههای تازه اصلی را ندارند، اما از انصاف نگذریم، امروزه این ماده غذایی طرفداران بسیار زیادی دارد. در میان همه انواع مرباها، مربای زردآلو یکی از پر متقاضیترین انواع مربا است که در ادامه دو روش ساده برای تهیه آن معرفی میکنیم.
روش اول
مواد لازم برای شروع
زردآلوی تقریباً سفت ۱ کیلو
شکر ۹۰۰ گرم
گلاب با کمی پودر هل نصف استکان
آب زعفرانی غلیظ یک قاشق غذاخوری
مقداری آب یعنی یک لیوان بزرگ
آب لیموی اُورگانیک یک قاشق سوپ خوری
مغز هسته خلالی شده زردآلو به مقدار لازم (اختیاری)
حالا طرز تهیه مربای زردآلو
برای تهیه یک مربای زردآلوی خوشمزه ابتدا باید شکر و آب را در ظرفی فلزی با هم مخلوط کنید. سپس روی حرارت بگذاریم تا شکر کاملاً در آب حل شود. زمانی که محلول آب و شکر به جوش آمد زردآلوها را داخل آن میریزیم و حرارت را هم کم میکنیم. البته میتوان برای تنوع بیشتر مغزهای زردآلو را هم پوست بگیریم و خلال کنیم، سپس به همراه زردآلوها داخل ظرف بریزیم تا حدود ۲۰ دقیقه با هم بجوشند.
توجه کنید که محتویات ظرف را زیاد، هم نزنید چون له میشوند. حالا گلاب و آب زعفران را هم اضافه میکنیم و ۵ دقیقه دیگر میجوشانیم. در آخر هم آبلیمو را داخل ظرف میریزیم و شعله را خاموش کنید. بعد از خنک شدن مربا آماده استفاده است.
روش دوم
ابتدا مواد لازم برای شروع
زردآلوی نرم ۱ کیلو
شکر ۶۰۰ گرم
آب زعفران (اختیاری) ۱ قاشق غذاخوری
طرز تهیه این نوع مربای زردآلو
برای شروع، زردآلوها را خوب بشویید و هستههای آنها را هم جدا کنید و سپس به دو نیم تقسیم کنید. حالا شکر را روی زردآلوها بریزید و کمی هم بزنید. سپس اجازه دهید که مخلوط شما یک روز به همان حال بماند. در روز بعد محتویات ظرف را کمی بجوشانید. زمانی که مربای شما به قوام لازم رسید میتوانید یک قاشق غذاخوری آب زعفران را هم به مخلوط خود اضافه کنید و فقط ۵ دقیقه بجوشانید، بعد ظرف را از روی حرارت بردارید.
چند نکته در مورد تهیه مربای زردآلو به روش دوم
| این مربا زمان خیلی کمی جهت پخت نیاز دارد. بنابراین اگر زیاد آن را بجوشانید زردآلوها له خواهند شد و مربای شما تبدیل به مارمالاد خواهد شد.
| در این روش تهیه مربای زردآلو، اگر دوست داشتید میتوانید از خلال پسته یا خلال بادام هم استفاده کنید. این مواد را میتوانید در مراحل آخر پخت به مربا اضافه کنید.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک