چگونه با کمک خط فرمان ویندوز ، بطور همزمان چندین پوشه بسازیم ؟

ساختن پوشه جدید در ویندوز، از ساده‌ترین و ابتدایی‌ترین مهارتهایی است که کاربران مبتدی نیز ‌براحتی می توانند آن را اجرا کنند . همانگونه که می‌دانید رایج‌ترین روش برای انجام این کار، ابتدا کلیک راست روی بخشی خالی از صفحه، سپس مراجعه به منوی New و کلیک روی گزینه‌ Folder می باشد . در پایان نیز نام پوشه به حالت انتخاب درآمده و شخص کاربر می‌تواند نام دلخواه خود را به پوشه اضافه کند .
خط فرمان ویندوز
انجام دادن این کار با این روش نسبتا ساده است ، ولی فرض کنید به دلایلی قصد دارید چندین پوشه با نام‌های مختلف درست کنید . در چنین حالتی تکرار این عملیات می‌تواند واقعاً خسته‌کننده و دشوار باشد ، این در حالی است که شما می‌توانید با کمک خط فرمان ویندوز (ابزار Command Prompt) پوشه‌های موردنیاز خود را به‌صورت همزمان و با نام دلخواهتان ایجاد کنید . برای مثال شرایطی را فرض کنید که جهت آرشیو کردن بخشی از اطلاعات سالانه خود می خواهید ۱۲ پوشه با نام شمارۀ ماه‌های مختلف ایجاد کنید .
برای انجام کار با این روش جدید ، می‌توانید به صورت زیر عمل کنید
۱- بر روی منوی استارت کلیک کرده و سپس در کادر جست و جو عبارت cmd را بنویسید و اینتر را بزنید .
درایو
۲- بر روی نتیجه یافت شده ، کلیک راست ماوس را فشار بدهید و بعد Run as administrator را انتخاب و کلیک کنید .
۳- به وسیله فرمان‌های زیر به آدرس درایو یا پوشۀ موردنظری که قصد دارید پوشه‌های جدید خود را در آن بسازید ، مراجعه کنید :
:Drive_Name
:Folder_Name
نکته جالب : به‌جای عبارت Drive_Name ‌می توانید مستقیماً نام درایو موردنظرتان را وارد کنید ، به‌عنوان مثال با وارد کردن D وارد درایو D می شوید . و نیز به‌جای عبارت Folder_Name می توانید به راحتی نام پوشه موردنظر خود را وارد کنید .
۴- در دنباله آن پس از مراجعه به مسیر دلخواه ، دستور ایجاد پوشه با نام‌های دلخواه و به تعداد موردنظر را در فرمت و شکل زیر وارد کنید : مثلاً سه پوشه
MD folder1 folder2 folder3
۵- با اجرا کردن این فرمان ، سه پوشه با نام‌های Folder1, Folder2 و Folder3 به وجود می آید .
همچنین شما می‌توانید با قرار دادن یک فاصله خالی و نیز وارد کردن هر عبارت دیگر، تعداد پوشه‌ها را افزایش دهید . به‌عنوان نمونه ، مثلاً برای ایجاد ۱۲ پوشه با نامهای عددی از ۱ تا ۱۲ کافی است از این دستور استفاده کنید :
MD 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12
به این ترتیب می بینید که با خط فرمان ویندوز کار شما راحت می شود، و در صرف زمان هم صرفه جویی می کنید.