آیا میدانید ورزش بدمینتون از کدام کشور آغاز شد!. تاریخچۀ بازی مفرّح بدمینتون، از کشور هندوستان شروع شده، که البته هندیها آن را با نام بازی “Poona” انجام میدادند. در قرن پنجم میلادی نیز در کشور چین بازی مشابهی به نام “Ti jian zi” وجود داشت. در آن بازی هم به توپی پَردار در هوا ضربه میزدند. بدمینتون در واقع ورزش و نوعی بازی و رقابت زیبا در میان مردم هند بود که بعدها توسط افسران ارتش بریتانیای کبیر، از هندوستان به کشور انگلیس انتقال داده شد.
تاریخچه ورزش بدمینتون
سرانجام یک دوک انگلیسی رسماً این بازی را از هند به انگلستان معرفی کرد. این دوک انگلیسی در سال ۱۸۷۳، با برگزاری یک مهمانی در محل زندگی خود (کاخی به نام Badminton) ترتیب انجام یک بازی پونا را داد. و این بازی از همانجا توجه میهمانان را جلب کرد و در میان طبقه مرفّه جامعه انگلستان شناخته شد و از آنجا گسترش یافت. آنها این بازی جدید را به نام محل زندگی آن دوک انگلیسی، “بدمینتون” نامیدند.
برخی فواید ورزش بدمینتون برای بدن
فواید ورزش بدمینتون
ورزش بدمینتون چابکی و انعطافپذیری بدن را بالا میبرد و باعث تقویت و بهبود عملکرد مفاصل و ماهیچههای بدن میشود. البته بهتر است برای انجام این ورزش برخی نکات از قبیل: فضای کافی، زمین صاف، توپ و راکت استاندارد را در نظر گرفت تا تأثیرگذاری بهتری روی بدن داشته باشد. ورزش بدمینتون باعث هماهنگی تمام اعضای بدن انسان، انعطافپذیری و تعادل بیشتر و بهتر مرکز ثقل بدن میشود.
این ورزش عضلات پایینتنه و عضلات شکم و کمر را به خوبی پرورش میدهد و همچنین مفاصل پاها و دستها را تقویت میکند. این ورزش موجب افزایش قوای لامسه و بینایی میشود و از استرس، مشکلات عصبی و چاقی مُفرط جلوگیری میکند. همچنین، بازی بدمینتون، استقامت، واکنشپذیری بدن و تکنیکهای حرکتی اعضای بدن را بهبود میبخشد.
بدمینتون ورزش خطرناکی نیست، اما به هر حال باید بعضی موارد ایمنی را در نظر گرفت. مثلاً: باید مراقب اعضای پایین بدن بود و بخصوص از پیچ خوردگی پا جلوگیری کرد. در ضمن باید به برآمدگی تاندونها و کبودی آنها توجه کرد. همچنین درد در شانهها و عضله دلتوئید را جدی گرفت و زمانهای ریکاوری منظم را برای بدن در نظر داشت.
گردآوری، ویرایش و نگارش : کاروک