متخصصین پزشکیِ ورزشی توصیه میکنند که بیماران مبتلا به سرطان، از انجام حرکات و تمرینات پُر فشار و خستهکننده پرهیز کنند. بهتر است آنها فقط برنامه پیادهروی و تمرینات کششی را در دستور کار روزمره خود قرار دهند. همچنین بیماران مبتلا به سرطان قبل از شروع برنامه ورزشی بهتر است با پزشک مربوطۀ خود مشورت کنند. تا با توجه به سن و سال، میزان تجربه ورزشی، نوع سرطان، مرحله و شکل درمان و دیگر شرایط پزشکی برنامه ورزشی روزمره خود را انجام دهند.
چند توصیه مهم در مورد ورزش برای بیماران سرطانی
بنا به گفته این متخصصین، برنامه تمرینی باید با شدت کم، افزایش تدریجی فشار، بدون ایجاد خستگی و با توجه به نوع داروهای مصرفی و همچنین عوارض احتمالی آنها برنامهریزی شود. البته توصیه میشود که شروع فعالیت ورزشی در اشخاص مبتلا به سرطان با ۱۰ دقیقه ورزشهای هوازی آغاز شود.
این متخصصین پزشکیِ ورزشی خاطرنشان کردهاند، اگر در حین انجام ورزش، افراد سرطانی احساس حالت تهوع و یا استفراغ داشتند، بایستی بلافاصله فعالیت ورزشی خود را قطع کنند. ضمن این که هرگز از پلهها و استخر برای انجام فعالیتهای ورزشی استفاده نکنند. زیرا در این گونه مواقع احتمال به خطر افتادن و بروز خونریزی مغزی در این افراد زیاد است.
چند توصیه مهم در مورد ورزش برای بیماران سرطانی
این متخصصین در پایان متذکّر شدند که گرم کردن بدن به مدت ۵ دقیقه قبل از تمرین اصلی بسیار مهم است. همچنین مرحله سردکردن به مدت ۵ دقیقه بعد از اتمام تمرین اصلی هرگز فراموش نشود. ضمناً برای افراد مبتلا به سرطان، ورزش باید فقط به صورت تمرینات هوازی ملایم باشد. مثل: پیاده روی، دوچرخه ثابت و تمرینهای کششی مفاصل انجام شود و از انجام تمرینات سنگین و پرفشار اکیداً پرهیز شود.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک