این روزها نورپردازی آشپزخانه مدرن را میتوان یکی از مهمترین بخشهای طراحی دکوراسیون داخلی در هر منزل دانست. که البته در این مورد برای ایجاد محیطی صمیمی، کاربردی و راحت به یک نورپردازی اصولی و مناسب باید تکیه کرد. و قطعاً اگر شما بدانید که نورپردازی را در کدام قسمتهای آشپزخانه و به چه روشی به کار ببرید میتوانید به بهبود کیفیت آرامش فضای آشپزخانهتان کمک شایانی کنید.
اصول نورپردازی آشپزخانه و نکات کلیدی آن
بیشترین تمرکز نورپردازی روی کجاهای آشپزخانه باشد
اصولاً نورپردازی آشپزخانه منزل در قسمتهای مختلفی نظیر اطراف هود و دیوار اپن و گاز، سینک، کابینت و … انجام میشود. شما به راحتی میتوانید در برخی از این قسمتها از انواع سیستمهای نور مخفی استفاده نمایید. هر چند که انتخاب نوع و کیفیت نورپردازی به میزان فضای مورد نظر شما بستگی زیادی دارد.
در کل برای نورپردازی داخلی هر آشپزخانه میتوان از دو مدل نورپردازی، تحت عناوین؛ عمومی و تأکیدی استفاده کرد. در نورپردازی عمومی یا معمولی که از انواع روشهای رایج برای ایجاد نورپردازی و جلوه در فضای آشپزخانه است شما میتوانید با نصب یک لوستر یا یکی از انواع چراغهای آویز، نورپردازی سقف آشپزخانه را در مرکز آن آشپزخانه ایجاد نمایید.
اصول نورپردازی آشپزخانه و نکات کلیدی آن
اما در نورپردازی تأکیدی طرح کار در مکانهای خاص و مناسب نظیر روی سینک، اجاق گاز، اُپن، زیرو بالای کابینت و … ایجاد میشود. این مدل نورپردازی غالباً در شب مورد استفاده قرار میگیرد و کم و بیش از میزان کمتری نور استفاده میشود. کابینتها در هر منزلی، جزء مهمترین عناصر آشپزخانه هستند که باید دارای نورپردازی مناسبی هم از لحاظ فنی و هم از لحاظ زیبایی شناختی باشند.
روشی کاربردی و مؤثر
یکی از بهترین روشهای نورپردازی کابینتهای آشپزخانه استفاده از انواع نورهای هالوژنه میباشد. نور آنها بهتر است با زوایای خاصی به سمت پایین تابش شده باشد. اگر هم تمایل دارید که از مدل نور نقطهای یا دایرهای در قسمت بالایی کابینتها استفاه کنید، خوب است که برای جلوگیری از تاریک شدن قسمت زیرین کابینتها از نورهای مخفی زیبا استفاده نمایید. این نوع نورپردازی، خود علاوه بر زیبایی و جذابیتی که به آشپزخانه شما میدهد، کاربردیتر هم میباشد.
باید توجه داشته باشید که نورپردازیهای مخفی حتماً در قسمت لبه جلویی کابینتهای آشپزخانه قرار گیرند. بخصوص که در مورد نورپردازی آرک آشپزخانه هم این امر مصداق دارد. همچنین دقت کنید نورپردازی مخفی شما نور ملایم و مناسبی را در شب و هنگام تاریکی در اختیار اهالی منزل قرار دهد تا بر جذابیت کلی طراحی داخلی خانه بیافزاید.
اصول نورپردازی آشپزخانه و نکات کلیدی آن
میتوان برای ایجاد یک نورپردازی مخفی و زیبا در زیر کابینتها، ابتدا سیم ال ای دی نواری را در مرکز کابینت قرار داد. بعد از آن میزان و شدّت نور را بررسی کرد و نوار اِل ای دی را آنقدر جابجا نمایید تا به شکلی یکنواخت، پرتوهای نور مخفی در قسمت زیری کابینتها دیده شود.
اول اصول، بعد سلیقه شخصی!
البته نهایتاً نورپردازی آشپزخانه هر منزلی قطعاً منحصر به فرد خواهد بود. زیرا که این امر به پارامترها و متغیرهای زیادی مانند: وسعت زیربنا، مقدار نورگیری محیط، ارتفاع سقف، اُپن یا غیر اُپن بودن آشپزخانه و ….. بستگی دارد، ولی به هر حال همیشه یکسری قواعد و اصول اولیه و ثابت در هر نوع نورپردازی وجود دارد که جدای از سلیقه شخصی هر کسی است، و بهتر است که رعایت شود.
گردآوری، ویرایش و نگارش : کاروک