کابینتهای آشپزخانه منازل معمولاً از مواد اولیه متفاوت و کیفیتهای گوناگون ساخته میشوند. موادی از قبیل: فلز، چوب، اِم دی اِف، اِم دی اِف هایکلاس و یا حتی نئوپان. اما اشتباه نکنید!. ممبران، به هیچ عنوان یک ماده اولیه برای ساخت انواع کابینت نیست. به طور کلی و به زبانی ساده، “ممبران” نام مادهای است که به عنوان روکش برای انواع طرحهای کابینتها استفاده میشود.
ممبران چیست؟ چه کاربرد، خوبی و بدی دارد!
به عبارتی دقیقتر ممبران نام مادهای شیمیایی و خاص است که با تکنولوژی منحصربهفردی و با کمک نوعی چسب، لایه بیرونی ام دی اف، پی وی سی یا نئوپان را با کمک وکیوم (ایجاد خلاء)، میپوشاند. بنابراین کابینت ممبران یک جنس جدید از کابینت محسوب نمیشود. بلکه فقط کابینتی از جنس ام دی اف، پی وی سی یا نئوپان است که با این تکنولوژی (ممبران) ساخته و پرداخته و اجرا میشود.
دستگاههایی که مخصوص وکیوم ممبران هستند، هوای بین سطح ورقۀ ام دی اف …. و ماده ممبران را به طور کامل تخلیه میکنند. با ایجاد این خلأ قوی، ماده ممبران کاملاً بر روی سطح ام دی اف، پی وی سی یا نئوپان میچسبد.
ممبران چیست؟ چه کاربرد، خوبی و بدی دارد!
کاربرد و مزیّت کلیدی ممبران
همه میدانیم داشتن یک آشپزخانه اصیل با طرح مدرن و یا حتی کلاسیک، آن هم با مواد اولیه از جنس چوب طبیعی و مرغوب جنگلی، هزینه سرسامآوری دارد!. به همین دلیل یکی از مهمترین ویژگیهای تکنیک پوششی ممبران، طرح پذیری آن است.
به این معنا که شما میتوانید خیلی راحت، بسیاری از طرح و نقشهایی که روی ورقۀ چوب خالص و طبیعی کار میشود را، به کمک ممبران روی ورقه ام دی اف یا حتی پی وی سی و نئوپان هم اجرا کنید. البته با کیفیتی بالا و ظاهری ایدآل. به طوری که در چشم همه این طور به نظر آید که دکوراسیون کابینتهای شما کاملاً با چوب طبیعی اجرا شدهاست.
ممبران چیست؟ چه کاربرد، خوبی و بدی دارد!
آیا ممبران عیب هم دارد!
– بله البته؛ روکش ممبران متأسفانه در برابر تابش مستقیم پرتوهای خورشید و حرارت و گرمای محیطی حساسیت بالایی دارد. یعنی اگر کابینتهای ممبران به طور مداوم در معرض این دو عامل مخرب باشند، با گذشت زمانی نه چندان طولانی، کیفیت رنگ و لعاب خود از دست میدهند. در نتیجه از زیبایی آنها به طرز چشمگیری کاسته میشود. البته یک نکته را نباید فراموش کرد. آن هم اینکه کیفیت جنس ماده ممبران مورد استفاده باید در حد بالایی باشد. وگرنه حتی با عدم وجود عوامل مخرب محیطی نیز کابینتها خیلی زود کیفیت و زیبایی خود را از دست میدهند.
ممبران چیست؟ چه کاربرد، خوبی و بدی دارد!
– در ثانی اگر هنگام عملیات وکیوم با ماده ممبران، از چسب مرغوب و با کیفیتی استفاده نشود، پس از مدتی کوتاه بین سطح بدنه کابینت و روکش ممبران، هوا جمع میشود. در این مواقع اصطلاحاً میگویند کابینت ورم کرد!. این ورم ناخوانده میتواند سرآغاز دردسرهای بسیاری در جهت تعمیرات و یا حتی تعویض قسمتهای زیادی از کابینتها باشد.
– در بسیاری از مواقع هم، هنگام عملیات وکیوم، به دلیل ظرافتهای طرح سطح ورقه و ریزهکاریهای زیاد کابینت، ممکن است برخی نقاط به خوبی وکیوم نگیرند. اگر چنین اتفاقی رخ دهد، سطح کابینت شما در آیندهای نزدیک به همان مرض ورم دچار میشود.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک