خواص میوه بامیه خشک (Okra) بسیار زیاد است و این میوه از ارزش غذایی فراوانی برخوردار است . ویتامین B9 که اغلب تحت عنوان فولات یا فولیک اسید شناخته میشود در طیف وسیعی از مواد غذایی مثل سبزیجات برگدار، غلات، انواع گوشت و میوه یافت میشود . ویتامین فولات در زمره یکی از ۸ ویتامینی است که جهت شکلدهی به سلولهای قرمز و سفید خون در مغز استخوان انسان ، تبدیل کربوهیدرات به انرژی و تولید DNA و RNA لازم و ضروری است . جذب ویتامین فولاتِ کافی در طول دوران رشد سریع ، مانند دوران بارداری و حاملگی ، نوزادی و بزرگسالی بسیار دارای اهمیت است . میوه بامیه خشک سرشار از ویتامین فولات و آهن است و مصرف آن برای رفع کم خونی بسیار مفید می باشد .
خواص دیگر میوه بامیه شامل خاصیت مُلیّن بودن ، ضد التهابی ، کاهنده قند و چربی خون ، مقوی ، ضد سرطان بودن و ضد میکروبی است . بامیه خشک گیاهی یکساله به ارتفاع ۱ تا ۲ متر با میوهای مخروطی شکل و چند ضلعی ، سبز رنگ ، کمی توخالی و تقریباً به بزرگی یک بند انگشت است . برگهای این نوع گیاه مانند گل ختمی ، پنجه ای شکل و رنگ آن سبز تیره ، گل هایش منفرد و زرد رنگ و در قسمت مرکزی گلبرگ ها به سُرخی میگراید . این نوع گیاه از خانواده پنیرَکیان است و خاستگاه اصلی رویش آن ، مناطق گرم آسیا و آفریقاست ولی بعدها به دیگر مناطق دنیا هم رفته و هم اکنون در اغلب کشورها کشت میشود . گیاه بامیـه خشک معطر است و عطری شبیه به میخک دارد . در ایران ما بامیه را بیشتر به صورت خورشت و با گوشت مصرف می کنند ، اما در دیگر مناطق دنیا آن را به شکل خام و در سالاد نیز به مصرف می رسانند . و نیز همچنین میتوانید از آرد خشک شدۀ این میوه در تهیه انواع سس استفاده کنید . مصرف و استفاده از بامیه امروزه به صورت مربّایی ، ترشی، شوربامیه و کنسرو نیز رایج شده است .از بخش های مورد استفاده این گیاه می توان ، میوه و دانۀ نرسیده یا سبز آن را نام برد .
