تهیه سالاد ماکارونی؛ هنری نسبتاً کم هزینه\\. معمولاً خاستگاه هر غذایی که پاستا (ماکارونی) رکن اصلی در آن باشد، کشور خوراکیهای رنگارنگ، یعنی ایتالیا است. سالاد ماکارونی هم یکی از این غذاها است که در واقع به عنوان یک وعده سبک غذای سرد شناخته میشود.
طرز تهیه سالاد ماکارونی با طعمی جذاب
اما خوب است بدانید در بیشتر مواقع، که دستور اصیل تهیه نوع خاصی غذا از موطن اولیه خود خارج میشود، دچار تغییراتی به حَسَب فرهنگ تغذیهای کشور میزبان میشود. مثلاً همین سالاد ماکارونی که این روزها طرفداران زیادی هم در کشورمان پیدا کرده، در دستور ایتالیایی تهیه مواد اولیه برای آن، دو نوع پنیر موزارِلا و پارمِزان را لحاظ میکنند.
اما به هر حال فقدان یکی دو قلم از مواد اولیه دستور اصلی، به دلیل فرهنگ تغذیهای، نمیتواند از جذابیت و علاقه مردم کشوری دیگر به غذایی جدید و خوشمزه مثل سالاد ماکارونی بکاهد. به همین دلیل سالاد ماکارونی نیز چند صباحی است جای خود را در بین سالادهای مجلسی و پرطرفدار ایرانی باز کرده است.
طرز تهیه سالاد ماکارونی با طعمی جذاب
این غذا علاوه بر اینکه به عنوان نوعی سالاد، مانند بقیه سالادها تهیه میشود، در بعضی مجالس هم به منظور پیش غذا نیز سرو میشود. البته به خاطر محتویاتش این سالاد را میتوانیم به جای یک غذای کامل در بعضی وعدههای غذایی مثل شام نیز صرف کنیم. در ادامه مطلب، طرز تهیه یک سالاد ماکارونی خاطرهانگیز را برای مخاطبین محترم شرح میدهیم. امید که مورد پسند واقع شود.
طرز تهیه سالاد ماکارونی برای یک دورهمی گرم
ابتدا مواد لازم برای درست کردن یک سالاد ماکارونی ۶ نفره
روغن اصل زیتون ۲ قاشق غذاخوری
روغن مایع ۱ قاشق چایخوری
ماکارونی شکلی یک بسته
خیارشور تازه ۲۰۰ گرم
فلفل دلمهای متوسط به بالا ۱یا ۲ عدد
ذرت پخته ۴۰۰ گرم
نخود فرنگی ۴۰۰ گرم
هویج قلمی تازه ۳ عدد متوسط
کالباس درصد بالا ۱۵۰ گرم
لیمو ترش آبدار بزرگ ۱ عدد
سس مایونز ۷۰۰ گرم
نمک،فلفل سیاه و فلفل قرمز به میزان کافی
زیتون و گوجه گیلاسی برای تزیین اختیاری
طرز تهیه سالاد ماکارونی با طعمی جذاب
حالا میرسیم به آموزش درست کردن این سالاد
در مرحله اول: جهت پخت ماکارونیها، قابلمهای مناسب با حجم کافی را پر از آب کنید. سپس بگذارید تا آب درون قابلمه به جوش بیاید. پس از آنکه آب به جوش آمد، روغ مایعتان را به آن اضافهکنید.
مرحله دوم کار: یک قاشق غذاخوری نمک به آب در حال جوشتان اضافه کنید.
مرحله سوم: حال ماکارونیهای شکلی را به آب در حال جوش بیافزایید. اجازه دهید ماکارونیها کاملاً پختهشوند.
مرحله چهارم: تا موقعی که ماکارونی بپزد؛ خیارشور، فلفل دلمهای و هویجها را بشویید، سپس آنها را به اَشکال نگینی ریزریز خُرد کنید. کالباس را هم نگینی کاملاً خرد کنید. دقت داشته باشید هویجها را با قسمت متوسط رنده خود، ریزه ریزه کنید.
طرز تهیه سالاد ماکارونی با طعمی جذاب
مرحله پنجم: در ظرفی جدا، سُس مایونز خود را بریزید. سپس با کمک همزن یا یک چنگال معمولی، سس را خوب هم بزنید تا مقداری رقیقتر شود. بعد به سس شُل شده، فلفل سیاه و فلفل قرمز، همچنین نمک، آب لیموترش و روغن زیتونتان را اضافه و همه را کاملاً با هم ترکیب کنید.
مرحله ششم: پس از آنکه پخت ماکارونی تمام شد آن را آبکش کنید. بعد آن را در ظرفی که میخواهید سالادتان را در آن سرو کنید، بریزید.
مرحله هفتم: تمامی مواد اولیهتان را که شامل خیارشور، کالباس، فلفل دلمهای، هویج رنده رنده، نخود فرنگی، ذرت پخته و سُس مایونز است، را به ظرف ماکارونی خود اضافه کنید و کاملاً همه را با یکدیگر مخلوط کنید.
طرز تهیه سالاد ماکارونی با طعمی جذاب
مرحله هشتم و آخر: سالاد ماکارونی را حدود یکی دو ساعت درون یخچال بگذارید تا خنکِ خنک شود. بعد از آن میتوانید سالادتان را با گوجه گیلاسی و زیتون مرغوب آبدار حسابی تزیین و در نهایت با لبخندی ملیح سرو کنید.
نکاتی ظریف، مهم و کاربردی که به دردتان میخورد
۱. بسیاری از آشپزها در تهیه این سالاد معروف، به جای کالباس از سینه مرغ پخته نیز استفاده میکنند. به همین منظور شما باید سینه پخته مرغ را حسابی خرد کنید و به متریال اولیه اضافه کنید.
۲. برای خوش رنگتر کردن سالاد میتوانید مقدار ناچیزی زردچوبه نیز اضافه کنید.
۳. میتوانید در تهیه سس سالاد از مخلوط سس و ماست کم چرب نیز استفاده کنید. به علاوه ادویههایی مانند: آویشن، پودر سیر و پودر زیره را هم به کار بگیرید.
۴. هر چقدر سالادتان بیشتر در یخچال بماند، خوشمزهتر میشود. زیرا سس بهتر به خوردِ سالاد میرود.
۵. در زمان پخت، حتماً باید حواستان باشد تکههای ماکارونی به یکدیگر نچسبند.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک