طرز تهیه لازانیای ساده و خوشمزه

در اصل لازانیا نوعی پاستای ورقه ای محسوب می شود که مانند سایر پاستاها و ماکارونی های محبوب در جهان اصالت ایتالیایی دارد. طرز تهیه لازانیای خانگی ساده شامل دو مرحله کلی است.
ابتدا درست کردن و تهیه سس لازانیا که به سس بشامل معروف است و بعد پخت خود لازانیا. برای تهیه لازانیای خانگی و خوشمزه خود بهتر است که ترتیب مراحل را رعایت کنید.

تهیه لازانیای خوشمزهمرحله اول : تهیه سس بشامل

مقدار مواد لازم برای ۴ نفر

 

شیر تازه                                                                                    ۱ لیوان

آرد سفید مرغوب                                                             ۱ قاشق غذاخوری

کره                                                                                          ۲۵ گرم

نمک و ادویه جوز هندی                                                  نصف قاشق چایخوری

حالا دستور تهیه سس لازانیا ( سس بشامل )

جهت تهیه سس لازانیا یا همان سس سفید بشامل ابتدا باید کره و شیر را از یخچال خارج کنید تا دمای آنها به تدریج با دمای محیط هماهنگ شود.
در ادامه کار آرد سفید را دو مرتبه اَلَک کنید ( اگر از آرد شیرینی پزی استفاده کنید بهتر است ) سپس آن را در یک تابه مناسب ریخته و روی حرارت ملایم تَفت دهید تا خامی آرد گرفته شود و رنگ آن مقداری تغییر کند.
سپس کره را داخل یک ظرف گود گذاشته و روی حرارت بسیار ملایم قرار دهید تا کره به آرامی ذوب شود سپس آردی را که تفت داده اید به کره اضافه کنید و دوباره کمی آنها را تفت دهید بعد نمک و ادویه جوز هندی را اضافه کنید و دوباره تفت دادن را ادامه دهید تا مخلوط کره و آرد رنگ کاراملی به خود بگیرد.
حالا نوبت شیر است. آن را کم کم به مخلوط آرد و کره اضافه کنید و همه مواد را به صورت یکنواخت هم بزنید تا سس به غلظت کافی مورد نظر شما برسد. زمانی که سس بشامل آماده شد آنرا از روی حرارت برداشته و کناری بگذارید تا خنک شود.

مرحله دوم : دستور و طرز تهیه لازانیای ساده

مقدار مواد لازم برای ۴ نفر
ورقه لازانیا                                                                                 ۱ بسته

گوشت چرخ شده                                                                        ۴۰۰ گرم

پنیر پیتزا                                                                                 ۱۵۰ گرم

قارچ تازه                                                                                 ۱۰۰ گرم

رب گوجه فرنگی                                                             ۲ قاشق غذاخوری

پیاز قرمز                                                                           ۲ عدد متوسط

سیر خشک                                                                                    ۲ حبه

فلفل دلمه ای                                                                                 ۱ عدد

روغن و آویشن                                                                    به میزان کافی

نمک و فلفل سیاه                                                                    به میزان کافی

تهیه لازانیای خانگیحالا برای تهیه لازانیای خانگی و خوشمزه خود بهتر است اول فِر را روشن کنید تا هنگام آماده شدن لازانیا برای پختن در فر معطل نشوید. برای این منظور فر خود را برای حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد تنظیم کنید تا گرم شود.
حالا باید مواد میانی ورقه های لازانیا را آماده کنیم. ابتدا فلفل دلمه ای و قارچ ها را به صورت نگینی ریز ریز کنید و کناری بگذارید. سپس پیازها را هم به صورت نگینی خرد کنید و به همراه کمی روغن مایع در یک تابه متوسط کمی تفت دهید تا پیازها کاملا نرم و سبک شوند.
حالا نوبت سیرها است. آنها را هم به صورت خیلی ریز خرد کنید و به پیازها اضافه کنید. پس از کمی تفت دادن، گوشت چرخ کرده را هم به مخلوط سیر و پیاز خود اضافه کنید. کل مخلوط را خوب تفت دهید تا تغییر رنگ داده و سرخ شود.
در ادامه کار قارچ ها و فلفل دلمه ای خرد شده را اضافه کنید و تفت دادن را همچنان ادامه دهید تا قارچ و فلفل دلمه ای نیز سرخ شوند. سپس رب گوجه فرنگی را به همراه مقداری آویشن به مخلوط مواد اضافه کنید و خوب همه را تفت دهید تا طعم و بوی خامی رب گوجه فرنگی گرفته شود و مواد ما به طور کامل سرخ شوند.
بعد از اینکه مواد را خوب تفت دادید یک لیوان آب نیز به تابه اضافه کنید. حالا درب تابه را بگذارید تا مخلوط شما با حرارت ملایم بپزد. تابه باید تا موقعی که آب آن به طور کامل تبخیر شود روی حرارت بماند.
بعد از اینکه مایه لازانیای شما اماده شد آنرا در کناری بگذارید و مشغول آماده کردن ورقه های لازانیا شوید. ورق های لازانیا را نیاز نیست در آب جوش قرار دهید فقط کافیست یک ظرف جادار را پر از آب ولرم کرده و ورقه های لازانیا را به مدت زمان ۳ دقیقه در آن قرار دهید تا نرم شوند.
بهتر این است که ورقه های لازانیا را یک به یک داخل ظرف قرار دهید تا هنگام نرم شدن به یکدیگر نچسبند. پس از آن که ورقه های لازانیا آماده شد یک ظرف مناسب، ترجیهاً پیرکس، انتخاب کنید و کف و جداره داخلی آنرا حسابی با روغن مایع چرب کنید.
در ادامه نیز مقداری از سس بشامل را در کف ظرف بریزید طوری که سس کف ظرف را کاملاً بپوشاند. حالا یکی از ورقه های لازانیا را در کف ظرف و روی لایه سس بشامل قرار دهید و مقداری هم از مایه گوشت چرخ کرده روی ورقه لازانیا بریزید و آنرا با پشت قاشق کاملاً صاف کنید تا مایه مخلوط شما در تمام نقاط ورقه لازانیا به طور یکسان پخش شود.
حالا که مخلوط گوشت را روی ورقه لازانیا پخش کردید دوباره مقداری سس بشامل روی گوشت بریزید و در ادامه کمی پنیر پیتزا هم برای چسبندگی ورقه ها به یکدیگر، روی سس بشامل بریزید و سپس لایه دیگری از ورقه لازانیا روی پنیرها قرار دهید. به همین ترتیب ظرف خود را با ورقه های لازانیا ، مایه مخلوط گوشت ، سس بشامل و پنیر پیتزا به صورت طبقه طبقه پر کنید.
در پایان کار یک ورقه لازانیا باید روی همه ظرف قرار بگیرد و روی آن را با مقدار زیادی سس بشامل پر کنید. سپس روی سس را با پنیر پیتزای زیاد بپوشانید و کل ظرف را به مدت ۱۵ تا ۲۰ دقیقه داخل فِر، که از قبل گرم شده است قرار دهید تا خوراک لازانیای خوشمزه شما آماده سرو شود.
تهیه سس لازانیا

طرز تهیه لازانیای ساده و خوشمزه

یک نکته بسیار مهم در مورد طرز تهیه لازانیای ساده، این است که به جای اینکه مقدار زیادی از مایه گوشت را بین هر دو لایه لازانیا قرار دهید، بهتر این است که تعداد لایه های لازانیا را بیشتر کنید تا پس از پخته شدن، در هنگام برش زدن لایه ها، مایه لازانیا از بین ورقه ها بیرون نیاید. 

نظر خود را بنویسید

لطفا نظر خود را وارد کنید
لطفا نام خود را اینجا وارد کنید