تفت دادن زرشک به روش درست؛ وجه تمایز آشپز اصل از فیک//. در دنیای خوشمزه آشپزی، مثل همه عرصههای دیگر مدعیان زیاد هستند. اما چیزی که همیشه ادعا را از اثبات جدا میکند عمل کردن است. یک آشپز خوب باید ترفندهای مثبت زیادی را در حوضه کاری خود بلد باشد تا بتواند برای درازمدت مشتریانش را راضی نگه دارد. یکی از این فوتهای کوزهگری، تفت دادنزرشک است. آن هم به صورتی که خوشرنگ و پفدار از آب درآید.
تفت زرشک مجلسی
به همین دلیل است که مثلاً در درست کردن یک غذای اصیل ایرانی مانند زرشک پلو با مرغ، بسیاری از افراد با چالشی به ظاهر کوچک اما به واقع سرنوشتساز به نام؛ تفت دادنزرشک مواجهمیشوند!. به این خاطر که زرشک میوهای ظریف و حساس است و باید شیوه صحیح تفت آن را به درستی بدانیم. اگر آشپز نتواند زرشک را به شکل درستی تفت دهد، ظاهر، بو و طعم آن در غذای شما اذیت کننده و نامطلوب خواهد بود.
نوبت اصل قضیه است؛ یعنی تفت دادن زرشک
سعی کنید زرشکی تهیه کنید که با کیفیت و تازه باشد. معمولاً زرشک کهنه و مانده، رنگی قهوهای متمایل به کدری دارد. اما زرشک تازه دارای رنگی قرمز شفاف و چشمنواز است.
تفت زرشک مجلسی
مواد لازم جهت تفت زرشک مجلسی
۱- زرشک تازه و آبدار _____________ ۲ پیمانه
2- شکر ______________________ ۱ پیمانه
3- آب جوشیده همراه گلاب یا زعفران ____ ۱ پیمانه
4- روغن سرخکردنی _____________ به مقدار لازم
5- کره ______________________ به مقدار لازم
شروع کار
۱- در ابتدا زرشک و شکر را خوب با هم مخلوط میکنیم.
۲- یک تابه بیاورید و کمی روغن سرخکردنی در آن بریزید. بعد کره را به آن اضافه و شعله زیر تابه را روشن و البته کم میکنیم. باید حواسمان باشد روغن بیش از حد داغ نشود.
۳- وقتی روغن و کره به اندازه کافی داغ شدند، زرشکهای شکرآلود را به تابه اضافه میکنیم. حالا فقط برای چندین ثانیه کوتاه محتویات تابه را تفت میدهیم. خوب نگاه میکنیم زمانی که زرشکها پف کردند و به حالت جوش درآمدند، سریع شعله گاز را خاموش میکنیم.
۴- در ادامه، بلافاصله یک قاشق آب زعفرانی، گلاب یا آب داغ داخل تابه میریزیم. حالا مخلوط را هم میزنیم تا یکدست شود.
۵- تبریک! زرشک آمادهشد.
تفت دادن زرشک مجلسی
در اینجا فقط چند نکته را یادآوری میکنیم
۱- توصیه میشود فقط در صورتی که مزه ترش زرشک را دوست ندارید، از شکر در این دستور تهیه، استفاده کنید.
۲- تأکید میکنیم از کره حتماً استفاده کنید. چون کره باعث پف کردن و شفاف شدن زرشکتان میشود.
۳- ترجیهاً پس از تفت زرشک، از گلاب یا آب جوش استفاده کنید. و زعفران را با برنج مخلوط کنید. با این کار زعفران عطر و طعم خود را حفظ میکند و زرشک شما هم خوش آب و رنگتر باقی میماند.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک