قبل از فراگیری طرز تهیه فرنی، خوب است که بدانید فرنی شکلی از پودینگ (نوعی دسر) آبکی است که خاستگاه اصلی آن در شبه قاره هند میباشد. اما در گذر زمان از آنجا به دیگر کشورها و سرزمینها هم وارد شده.
طرز تهیه فرنی خوشمزه
فرنی معمولاً با آرد برنج، شیر، گلاب و برخی افزودنیهای دیگر پخته و سپس همراه غذای اصلی یا به عنوان دسر بعد از غذا مصرف میشود. همچنین فرنی یکی از انواع پر طرفدار غذاهای سبک و خوشمزه نزد ما ایرانیان است که غالباً در مناسبتهای خاص مانند اعیاد ملی، اعیاد مذهبی و بخصوص ماه مبارک رمضان طبخ میشود.
طرز تهیه فرنی خوشمزه
از دیگر ویژگیهای فرنی این است که به طور معمول برای کسانی که دارای معدهای ضعیف هستند، مانند نوزادان پخته میشود. شما میتوانید در تهیه فرنی به سلیقه خود از انواع مغزدانهها مانند: مغز پسته، مغز بادام، مغز فندق و مغز گردو نیز استفاده جذابی کنید. این کار باعث میشود در نهایت، شما یک فرنی شکیلتر، مجلسیتر و مقویتر داشته باشید. معمولاً سه روش کلی برای تهیه فرنی وجود دارد که در ادامه به آن میپردازیم.
روش اول
طرز تهیه یک فرنی خوش طعم با آرد برنج
مواد مورد نیاز برای ۴ نفر
____________________________
شیر ۴ لیوان بزرگ
____________________________
آرد برنج ۶ قاشق غذاخوری
____________________________
گلاب مرغوب ۱ قاشق غذاخوری
____________________________
شکر ۱۰ قاشق غذاخوری
____________________________
زعفران دم کرده، البته در صورت تمایل
____________________________
طرز تهیه فرنی خوشمزه
شروع مرحله اول
در آغاز شیر را داخل قابلمهای ریخته و روی حرارت ملایم اجاق قرار دهید. در این حین شکر را هم کم کم به آن اضافه کنید و با قاشق خوب هم بزنید تا در شیر به صورت کامل حل شود. سپس گلاب را هم اضافه کرده و مخلوط کردن را ادامه بدهید. در نهایت آرد برنج را نیز آرام آرام به قابلمه افزوده و همزدن را ادامه دهید.
مرحله دوم
در حالی که مشغول همزدن هستید، برای چند لحظه حرارت اجاق را زیاد کنید تا شیر جوش بیاید، بعد بلافاصله حرارت را دوباره کم کنید. به طور مداوم همزدن را ادامه دهید تا محتویات قابلمه ته نگیرد.
مرحله سوم
بعد از آنکه فرنی درون قابلمه کمی! غلیظ شد و قوام پیدا کرد، قابلمه را از روی حرارت اجاق برداشته و کناری بگذارید. اما همچنان به همزدن فرنی ادامه دهید.
مرحله چهارم
شما میتوانید فرنی را در دو رنگ داشته باشید. برای این کار نصف فرنی را داخل کاسه دیگری بریزید و فقط کمی زعفران دم کرده و یا رنگ غذایی مجاز به آن اضافه کنید و کامل آن را مخلوط کنید، به همین راحتی.
مرحله پنجم
در پایان، پس از اینکه حرارت فرنیهای کاسهها کم شد و خنک شدند، دو کار میتوانید انجام دهید. اول میتوانید شروع به سرو و میل کردن آنها کنید، یا اینکه فرنیها را داخل یخچال گذاشته تا آب نگیرد و در زمان دیگری از یخچال خارج و تناول کنید.
روش دوم
تهیه فرنی با نشاسته
مواد مورد نیاز برای ۴ نفر
__________________________
شیر ۴ لیوان بزرگ
__________________________
نشاسته ۴ قاشق غذاخوری
__________________________
شکر ۸ قاشق غذاخوری
__________________________
وانیل به مقدار کافی
__________________________
گلاب مرغوب ۱ قاشق غذاخوری
__________________________
طرز تهیه فرنی خوشمزه
طرز تهیه فرنی با نشاسته
برای شروع
اول شیر را داخل یک قابلمه بریزید، سپس نشاسته را هم به شیر اضافه کنید. کمی آنها را هم بزنید تا نشاسته با شیر کامل مخلوط شود. بعد قابلمه را روی حرارت ملایم اجاق قرار داده و مخلوط شیر و نشاسته را به طور مداوم هم بزنید.
مرحله بعد
همزدن شیر و نشاسته را تا جایی که به غلظت مناسب برسند ادامه دهید. بعد از آن شکر را هم به همراه وانیل و گلاب به مخلوط اضافه کرده و دوباره کمی هم بزنید تا همه محتویات ظرف به شکل کامل با هم ترکیب شوند. حالا فرنی آماده است و تنها کاری که باید انجام دهید این است که آن را از روی حرارت کنار بگذارید تا کمی خنک شود.
مرحله آخر
شما میتوانید مانند روش اول فرنی را به صورت زعفرانی هم درآورید. برای این کار کافی است فقط کمی زعفران دم کرده به فرنی خود اضافه و کاملاً هم بزنید.
روش سوم
طرز تهیه فرنی با آرد گندم
شما میتوانید برای تهیه یک فرنی خوشمزه، از آرد گندم نیز به جای آرد برنج یا نشاسته استفاده کنید. فقط کافی است آرد برنج یا نشاسته را از لیست مواد روشهای ۱ و ۲ حذف کرده و از ۴ یا ۶ قاشق غذاخوری آرد گندم استفاده کنید. توجه داشته باشید که هر چه آرد گندم شما الک شدهتر و پودریتر باشد بهتر است. همچنین میتوانید در صورت تمایل کمی پودر نارگیل هم به فرنی خود اضافه کنید.
منبع : چیشی