مربای به مجلسی با آن رنگ اغوا کننده چهها میکند!\\. مربای به از جمله مرباهای بسیار جذاب و البته خوشمزه در فصل پاییز برگریز است. این مربا علاوه بر اینکه طعم خوب و مطبوعی دارد، بسیار هم خوش رنگ و وسوسهانگیز است. طوری که با دیدن آن ذائقه و اشتهای هر فردی تحریک میشود.
مربای به مجلسی را چطور شفاف و خوش رنگ درست کنیم؟
خلاصهای از روند کار
در یک توضیح اجمالی، برای تهیه مربای به در شروع شما باید میوههای به را خوب بشویید و بعدش خرد کنید. سپس به همراه ترکیب آب و شکر، داخل یک قابلمه مناسب بریزید و آنها را روی شعله اجاق گاز قرار دهید تا بههای شما به طور کامل بپزند. میتوانید برای طعم و رنگدار کردن مربایتان به آن هِل، زعفران یا دارچین هم اضافه کنید.
پایان کار زمانی است که شهد مربا به غلظت مناسب (تقریباً مانند عسل) برسد. حالا قابلمه حاوی مربای گرم را از روی حرارت به کناری بگذارید و صبر کنید تا در دمای محیط خنک شود. بهتر است برای نگهداری طولانی، مربا را در شیشه تمیز و خشک بریزید و در یخچال بگذارید. این خلاصهای از چهار چوب اصلی کارمان بود. اما برای توضیحات کاملتر و مفصلتر با ما همراه باشید.
مربای به مجلسی را چطور شفاف و خوش رنگ درست کنیم؟
مواد لازم
میوه به سالم ۵۰۰ گرم
هِل ۲ عدد
شکر سفید ۵۰۰ گرم
آب لیمو ترش طبیعی ۱ قاشق غذاخوری
زعفران دم کرده ۱ قاشق غذاخوری
دارچین به مقدار مناسب
ترتیب مراحل برای تهیه مربای به
مرحله ۱: شستشو و خُرد کردن
اولین قدم در تهیه یک مربای به مجلسی مرغوب، شستشوی بهها و بعد پوست کندن آنها با یک چاقوی آشپزخانه تیز است. بعد آنها را روی تخته آشپزخانه میگذاریم و از وسط به دو نیم میکنیم. سپس هستههایشان را هم جدا میکنیم.
مربای به مجلسی را چطور شفاف و خوش رنگ درست کنیم؟
مرحله ۲: شروع پُخت تکههای به
در ادامه تکههای به را با یک قالب یا با چاقو به هر شکلی که خواستید خرد کنید و داخل قابلمهای (ترجیحاً مس سفید) بریزید و ۶ لیوان آب و بعد شکر را به آنها اضافه کنید. حالا درب قابلمه را بگذارید و آن را روی شعله حرارت زیاد قرار دهید تا به جوش آید.
مرحله ۳: نکتهای در ادامه پخت مربا
بعد از شروع جوشیدن! محتویات قابلمه، حرارت زیر آن را کم و روی درب قابلمه پارچه دمکنی بگذارید و اجازه دهید تا به مدت ۱ ساعت دیگر مربایتان آرام بجوشد و پخته شود تا به غلظت مورد نظر برسد. دمکنی باعث میشود که رنگ مربا به شکل قرمز زیبایی درآید که برای خیلیها جذاب است.
مربای به مجلسی را چطور شفاف و خوش رنگ درست کنیم؟
مرحله ۴: طعمدار کردن و تنظیم غلظت مربا
جالب است بدانید که شهد مربا بعد از سرد شدن، کمی سفتتر میشود. پس در زمان پخت نباید اجازه دهیم مربا خیلی غلیظ شود، و بعد آن را از روی حرارت برداریم. یعنی قبل از اینکه زیاد غلیظ شود باید آن را از روی حرارت کنار بگذاریم.
جهت خوش عطر و طعم کردن مربا هم میتوانید از دانههای هِل پوست کنده، آبلیمو، زعفران دم کرده و یا یک تکه چوب دارچین نیز بهره ببرید. این چاشنیها را میتوانید ۳۰ دقیقه بعد از شروع جوشیدن مربا به آن اضافه کنید. توجه کنید که فقط آبلیمو را در پایان پخت اضافه کنید و با مربا هم بزنید.
مرحله ۵: تست کردن غلظت مربا
برای تست غلظت مناسب مربا، یک قطره از شهدآب مربا را داخل لیوانی از آب سرد بریزید. حالا اگر قطره شهد سالم و بدون متلاشی شدن به ته لیوان برسد، این یعنی اینکه مربا به قوام مناسب رسیده است. ولی اگر متلاشی شد، یعنی اینکه مربا باز هم نیاز به جوشیدن دارد.
مربای به مجلسی را چطور شفاف و خوش رنگ درست کنیم؟
مرحله ۶: عملیات خنکسازی و نگهداری
در پایان وقتی از غلظت و قوام مربایمان مطمئن شدیم، حرارت را خاموش میکنیم. بعد صبر میکنیم تا دمای مربا با دمای محیط یکنواخت و کامل خنک شود. در آخرین قسمت کار هم، مربا را داخل ظرفی شیشهای، تمیز و البته خشک میریزیم و برای مصرف درون یخچال نگهداری میکنیم.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک