کیک ها از جمله مواد غذایی هستند که معمولاً اغلب مردم از آنها در مراسم مختلف، مناسبت ها و یا جشن ها، برای پذیرایی و شیرین کردن کام مهمانان استفاده می کنند. اما از میان انواع مختلف کیک ها، بعضی از آنها در عرف اجتماعی جایگاه ویژه و شاخص تری دارند و جنبه نوستالژیک آنها خاطره های شیرین و جذاب گذشته را برای انسان تداعی می کند.
کیک شکلاتی یکی از انواع کیک ها است که این ویژگی جالب را دارد. تقریباً همه مردم از شنیدن نام و البته خوردن تکه ای از آن خوشحال می شوند. در ادامه دستور پخت وطرز تهیه کیک شکلاتی در منزل را می بینیم.
روش تهیه کیک شکلاتی در منزل
مواد لازم جهت تهیه کیک شکلاتی خانگی برای تعداد ۶ نفر
کره ( ترجیهاً ارگانیک ) ¾ یک پیمانه
تخم مرغ درشت و تازه سه عدد
آرد سفید کامل دو پیمانه
پودر کاکائوی تلخ ¾ پیمانه
جوش شیرین یک قاشق کوچک چای خوری
بکینگ پودر ¾ قاشق چای خوری
نمک معمولی نصف یک قاشق چایخوری
شکر دو پیمانه کامل
وانیل ۲ قاشق چایخوری
شیر تازه ۱.۵ پیمانه
طرز تهیه
مرحله اول
ابتدا تخم مرغ و کره را نیم ساعت در دمای معمولی اتاق قرار دهید تا سردی و سفتی آن از بین برود. در این مدت زمان، کف قالب کیک خود را با یک قلم موی آشپزخانه و کمی روغن خوب چرب کنید. ترجیهاً اگر در کف قالب یک ورقه روغنی قرار دهید و آن را چرب کنید بهتر است.
حالا روی ورقه روغنی چرب شده کمی آرد بپاشید، و قالب خود را در کناری بگذارید تا آماده کردن دیگر مواد را شروع کنید. در ادامه یک کاسه با اندازه متوسط بیاورید و آرد، بیکینگ پودر، جوش شیرین، پودر کاکائو و نمک را در آن با هم مخلوط کنید و در گوشه ای بگذارید.
روش تهیه کیک شکلاتی در منزل
مرحله دوم
حالا فر را تا درجه حرارت ۳۵۰ درجه فارنهایت داغ کنید. در یک کاسه بزرگ و گود، کره را بریزید و با همزن برقی حدود ۳۰ ثانیه از درجه متوسط تا سریع کاملاً هم بزنید. در حین هم زدن آرام آرام شکر را هم اضافه کنید. بعد در آخر سرعت هم زدن را کم کنید تا شکر کاملاً با کره داخل کاسه حل شود.
برای اطمینان بیشتر از حل شدن شکر در کره می توانید کناره های ظرف را تمیز کرده و سپس ۳۰ ثانیه دیگر این مخلوط هم بزنید. حالا دیگر نوبت تخم مرغ ها است که آنها را دانه به دانه به کاسه بزرگ اضافه کنید و خیلی خوب هم بزنید. سپس دو قاشق چای خوری وانیل را اضافه کنید و دوباره هم بزنید.
در ادامه مرحله به مرحله و یک در میان مخلوط آرد را و بعد شیر را اضافه کنید. سپس آنها را خوب با همزن هم بزنید تا جایی که مواد کاملاً یک دست و نرم شوند. حالا دوباره ۲۰ ثانیه از سرعت متوسط تا زیاد همه مواد داخل کاسه را هم بزنید. بعد از این مراحل کل محتویات داخل کاسه را درون قالب از پیش آماده شده بریزید. با حوصله سطح آن را کاملاً صاف و یک دست کنید، و در فر که از قبل گرم است، قرار دهید.
روش تهیه کیک شکلاتی در منزل
مرحله سوم
اگر عمق قالب شما ۲۰ سانتی متر است کیک را به مدت ۳۵ دقیقه درون فر بپزید. برای قالبی با عمق ۲۳ سانتی متر، ۴۵ دقیقه زمان لازم است و ۵۰ دقیقه هم برای قالبی به عمق ۲۵ سانتی متر زمان صرف کنید. اما به صورت تجربی می توانید برای اطمینان از پخت کامل کیک شکلاتی خود، دسته یک قاشق چوبی را در وسط کیک فرو کنید و بیرون بیاورید.
حالا اگر خمیر کیک به آن نچسبیده باشد، یعنی کیک پخته و آماده سرو است. البته با کمی خلاقیت اشکال دیگری از این نوع کیک را می توان تهیه کرد. اما این روش تهیه کیک شکلاتی که در این مطلب ارائه شد معمولاً کاربرد بیشتری در بین مردم دارد.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک