تهیه مربای هویج با چالشی کوچک!\\. مربای هویج یکی از محبوبترین و خوشمزهترین انواع مرباهای پر مصرف در کشورمان است. این مربا را میتوان به عنوان صبحانه یا حتی عصرانه در کنار خامه و سرشیر، کره یا انواع پنکیکهای صبحانه سرو کرد.
طرز تهیه مربای هویج با طعمی خاطرهانگیز
البته هنگام خرید هویج برای مربا، توجه داشته باشید که حتماً هویجهای تر و تازه و قلمی را انتخاب کنید. دلیل آن این است که هویجهای درشت و پلاسیده معمولاً بیشتر ویتامین C خود را از دست داده و مناسب تهیه مربای هویج نیستند. مقدار مواد اولیه که در این مطلب عنوان میشود تقریباً برای تهیه یک شیشه مربای 1.۵ کیلویی کافی است. اگر خواستید که مقدار کمتر یا بیشتری مربا درست کنید فقط کافی است یک ضرب و تقسیم ساده انجام دهید.
مواد لازم برای تهیه یک مربای هویج خوش طعم
__________________________________
آب ۲ لیوان معمولی
__________________________________
شکر سفید ۵۰۰ گرم
__________________________________
هویج قلمی تازه ۵۰۰ گم
____________________________________
دانه هِل مقداری کم
______________________________________
زعفران مرغوب مقداری کم (دم بکشد)
___________________________________________
گلاب اصل ۲ قاشق غذاخوری
_______________________________________________
آب لیموی طبیعی ۱ قاشق غذاخوری
___________________________________________________
طرز تهیه مربای هویج با طعمی خاطرهانگیز
حالا میرسیم به طرز تهیه
اول از همه با چاقو سر و ته هویجهای قلمی را میگیریم. بعد از آن با همان چاقو یا ابزار پوستکن آشپزخانه، خیلی ظریف پوست هویجها را میکنیم. سپس هویجها را حسابی شسته و در یک آبکش قرار میدهیم تا کاملاً آب اضافه آنها گرفته شود.
بعد از خشک شدن هویجها، با اختیار و سلیقه خود آنها را با رنده ریز یا درشت رنده کنید. در ادامه هویجهای رنده شده را در یک قابلمه مناسب ریخته و روی حرارت ملایمی قرار دهید تا کمی تَفت بخورد و برشته شود. مواظب باشید زیاد برشته نشود، فقط تا حدی که رنگ هویجها کمی تغییر کند و مقداری هم نرم شوند.
در ادامه لیوانهای آب را روی هویجها بریزید. سپس شکر را نیز به قابلمه اضافه کرده و خوب مخلوط کنید تا جایی که شکر کاملاً در آب حل شود. بعد هِل، گلاب، آب لیمو و در آخر زعفران دم کرده را هم به محتویات قابلمه اضافه کرده و دوباره خوب هم بزنید. سعی کنید حرارت زیر قابلمه خیلی تند نباشد.
طرز تهیه مربای هویج با طعمی خاطرهانگیز
نزدیک شدن به پایان . . . .
حالا دیگر تقریباً کاری نمانده و فقط صبر کنید تا مربای شما خوب پخته شود و به اصطلاح جا بیاُفتد. معمولاً زمان مناسب برای این کار ۲ الی ۳ ساعت است. شما میتوانید برای مطمئن شدن از جا افتادن مربا، با یک قاشق کمی از شربت مربای درون قابلمه را بردارید و صبر کنید تا کمی خنک شود، سپس قاشق را مقداری به سمت پایین کج کنید.
اگر شربت مربا به سختی از قاشق پایین ریخت، یعنی اینکه مربای شما به غلظت مطلوبی رسیده، و آماده شده است. الآن تنها کاری که باید انجام دهید این است که قابلمه را از روی حرارت بردارید و کمی صبور باشید تا مربا خنک شود. در صورت تمایل و برای زیباتر و غنیتر شدن مربای هویج خود، میتوانید مقداری خلال بادام یا پسته هم درون مربا بریزید. پس از خنک شدن مربای هویج، آن را درون شیشهای تمیز و خشک بریزید و درب آن را محکم ببندید و داخل یخچال نگهداری کنید.
طرز تهیه مربای هویج با طعمی خاطرهانگیز
چالشی به نام کَپَک
پس از تهیه مربای هویج، بعضی اوقات با گذشت اندک زمانی شاهد کپک در آن هستیم. برای این مسئله، عمدتاً دو دلیل وجود دارد؛ اول اینکه، اگر شما در مراحل پایان تهیه مربا، آن را زودتر از موعد مقرر از روی حرارت بردارید، به طوری که شربت مربا به غلظت کافی نرسیده باشد، باعث میشود که مربا زود کپک بزند. دومین دلیل مربوط به میزان شکر است! یعنی اگر شکر مربای شما کافی نباشد، گرفتار کپک خواهید شد.
گردآوری، ویرایش و نگارش: کاروک