اخیراً ژاپنیها تصمیم خارق العادهای گرفتهاند. آنها میخواهند با پرتاب چند ماهواره به فضا، اولین بارش شهابی مصنوعی دنیا را در سال ۲۰۲۰ میلادی رقم بزنند. در همین راستا یک موشک قارهپیمای قدرتمند، چند ماهواره ژاپنی را به فضای بیکران برد تا نخستین پرده از نمایش بارش شهابی مصنوعی جهان را در یک سال آینده، در معرض دید و تحسین مردم جهان قرار دهد.
مقدمات کار
طبق گزارشهای منتشره در جدیدترین مجلّات علمی جهان، و همچنین طبق اعلام سازمان فضایی ژاپن ، یک موشک که حامل ماهوارۀ مورد نظر است در چند هفته گذشته به فضا فرستاده شد. مطابق اعلام سازمان فضایی ژاپن، این ماهواره تقریباً به اندازه یک کوله پشتی بزرگ است. که همراه موشکی با نام ؛ Epsilon#۴ به فضا رفت تا قابلیت و امکانپذیری اجرایی این بارشهای شهابی مصنوعی را بررسی کند.
البته، در واقع این موشک ۶ ماهواره دیگر را نیز، جهت مأموریتهای فضایی دیگر با خود به فضا برد. که این نشانه اوج فناوریهای نوین بشر در زمانه کنونی است. ماهواره اصلی به طور موفقیتآمیز در مدار قرار گرفت. حالا مقامات ژاپنی منتظر دریافت سیگنال از ۶ ماهواره دیگر هستند تا سرنوشت آنها و در نهایت کل پروژه مشخص شود.
این موشک قارهپیما، ماهواره اصلی مذکور را در ارتفاع حدود ۵۰۰ کیلومتری بالای سطح کره زمین قرار داد. البته این ماهواره طی سالهای آتی و بعد از دور زدنهای متوالی بر روی مدار زمین، به ارتفاعی در حدود ۴۰۰ کیلومتری سطح زمین خواهد رسید.
آغاز بارش شهابی مصنوعی
این ماهوارهها به یک شرکت استارتاپی توکیویی به نام: Astro Live Experiences تعلق دارند. آنها مدعی هستند این بارش شهابی مصنوعی، برتر از نمونه طبیعی آن خواهد بود. زیرا مدت بیشتری طول خواهد کشید و شدّت بیشتری هم خواهد داشت.
روال کار به طور خلاصه به این صورت است که چند ماهواره از این مجموعه، که حاوی ساچمههای فلزی با قطر کمتر از یک اینچ هستند، در زمان و ارتفاع مشخصی، ساچمهها را در فضا رها میکنند تا بسوزند. به این ترتیب نمایشی شگفتانگیز را در آسمان شب برای مردم جهان فراهم میکنند. تاکنون برآورد هزینههای این چنین نمایش بزرگی به طور دقیق مشخص نیست.
اما پیشبینی میشود که این هزینهها درحدود چند میلیون پوند باشد. به هرحال این طور به نظر میرسد که اولین بارش شهابی مصنوعی قرار است در اوایل سال ۲۰۲۰ میلادی و از بالای کشور ژاپن شروع شود. این شرکت توکیویی ادعا کرده است که این رویداد منحصر به فرد، از روی زمین در ارتفاع ۱۰۰ کیلومتری قابل مشاهده است.
گردآوری، ویرایش و نگارش : کاروک